Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

To top 3-placeringer for Hartmann Honda Racing

Danish
Touringcar
Challenge 

12/05/09 

- i årets første DTC-løb
Vinterens forberedelser med opdatering af både motor og bil viste sig i weekenden at give pote for Hartmann Honda Racing. Jyllandsringen har hidtil været teamets akilleshæl, men ved årets første DTC-løb lykkedes det James Thompson at køre teamets første top 3-placeringer og pokal hjem på netop den bane, hvor teamets nye mand, Per Poulsen, viste sig som en alvorlig kandidat til privatmesterskabet med maksimumpoints i et af de to løb
 

”Som teamchef er jeg tilfreds. Jeg har ikke grund til at klage, for jeg synes, at det er fantastisk, at vi formår at komme så langt,” slår teamejer Hans Hartmann fast.

Gennem alle tre løb på Jyllandsringen var James Thompson med i topkampen. I det første løb blev det til en andenplads. I det andet kørte han sig fra syvende- til fjerdepladsen, mens han i finalen var nærmeste forfølger til dagens vinder, Michel Nykjær.


James Thompson var med i topkampen på Jyllandsringen.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

”Jeg havde vist kun en chance for at komme forbi Michel, men jeg pressede på som gal som om der var tale om en tidtagning. Jeg er glad for resultatet for teamet, der har arbejdet hårdt helt vinteren, og vi endte med to top 3-placeringer i tre løb,” sagde en glad James Thompson, da han havde sikret sig sin første pokal på dansk grund.

”Michel var hurtigst på dagen og respekt for det. Der var ikke mere i det, men vi er i hvert fald med, hvor det sker,” tilføjer Hans Hartmann. Om forklaringen på Hartmann Honda Racings fremskridt på netop Jyllandsringen siger han: ”Det er resultatet af en hård vinters kamp. En masse forberedelser, en bedre motor, flere folk af den rigtige slags til at arbejde med bilerne. Det er hele holdets indsats, der gør det. Det fungerer godt. Det er hele flokken, der har fået tingene til at glide. Det gode ved det hele er, at jeg føler, at vi ikke er nået til vejs ende. Vi havde en motormand med fra England, som har kikket på nogle ting, og vi har en ønskeliste med nogle ting, som kan give noget mere.”

Mens James Thompson i weekenden tog hul på sin anden sæson hos Hartmann Honda Racing, var det første gang, at Per Poulsen skulle køre for teamet. Fynboen blev sidste år mester i Renault Clio Cuppen, og han satte den sjettebedste tid i tidtagningen, så han skulle starte som bedste privatkører. Men i løbene fik han en del buler.

”Der blev kørt lidt hårdere, end jeg havde håbet på. Det håber jeg da på var en engangsforestilling. Ellers går det sjove af det, hvis man skal køre så hårdt. Jeg synes selv, at jeg prøver at vise respekt, men det var der nogen, som ikke gengældte. Det gav lidt malurt i bægeret,” siger Per Poulsen, som i et af heatene blev sendt på tværs af en konkurrent.


Per Poulsen var involveret i nærkamp med bla Jason Watt.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Per Poulsen endte weekenden med en generel femteplads og maksimumpoints som bedste privatkører i andet heat som sidste bedste resultat.

”Jeg kan godt mærke, at dette her er på et helt andet niveau. Det hele syder og bobler. I forhold til Clio er man på hele tiden. Jeg synes, at det er kanon, og jeg synes, at det lover godt,” siger Per Poulsen.

”Der skal lyde stor ros til hele teamet og mine mekanikere, for de knokler fra de står op til de går i seng. Mine mekanikere har været med før, men der skal virkelig arbejdes med tingene i DTC. Der er ikke nogen sure miner. Det er simpelthen imponerende. Det er fire mand, som bare blæser rundt på fuld tid i en hel weekend.”


James Thompson fik sin første DTC-pokal med hjem.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Næste gang Hartmann Honda Racing skal køre løb er om to uger på Padborg Park, men inden da håber man på en test samme sted.

Hartmann Honda Racing


Læs mere om:
  • James Thompson
  • Per Poulsen
  • Hartmann Racing
  • Jyllandsringen
  • 10/05/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •