Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Christoffer Nygaard: ”Jeg er snart træt af fjerdepladser”

ADAC GT
Masters 

11/05/09 

Ved weekendens løb i den tyske ADAC GT Master-serie opnåede Christoffer Nygaard to placeringer lige udenfor podiet. Efter den flotte EM-debut på Silverstone vendte Christoffer Nygaard tilbage til den tyske ADAC GT Master-serie, hvor den unge danske racerkører sammen med makkeren Walter Lechner jr. og det øvrige Fischer Racing i weekenden deltog i årets anden løbsweekend, der var henlagt til Assen-banen i Holland.
 

Resultatmæssigt gentog makkerparret de placeringer, de opnåede i påsken på Oschersleben, hvor det også blev til en fjerde- og en femteplads i de to løb.

”Alt taget i betragtning var det et OK resultat, men jeg er ved at være lidt træt af fjerdepladser,” siger Christoffer Nygaard, der også blev nummer fire ved årets indledende EM-afdeling tidligere på måneden. Sammen med Walter Lechner jr. døjede han med at få den hvide og røde Ford GT til at fungere ordentligt på racerbanen, hvor man til de to frie træninger skulle anvende de brugte dæk fra første afdeling af ADAC GT Master.

”Walter og jeg skulle bruge den første times træning på at køre os ind på banen, og så brugte vi den anden time på at prøve at finde en god opsætning i håb om, at bilen ville køre bedre med nye dæk, men det gjorde den ikke,” forklarer Christoffer Nygaard. Tidtagningen var ikke noget at råbe hurra for. I sin gruppe satte Christoffer Nygaard ottendebedste tid, mens Walter Lechner jr. satte tolvtebedste tid i sin gruppe.


Christoffer Nygaard i tæt kamp på Assen.
(Foto: ChristofferNygaard.dk)

”Jeg fik en megadårlig start og røg ned som tier, men fik overhalet fire biler og var ved at køre femmeren op, da jeg skulle i pit. Denne gang havde vi fået vort pitstop til at fungere, så vi gik forbi femmeren, men da Walter kom tilbage på banen, lå han lidt i et ingenmandsland med alt for lang afstand op til køreren foran og alt for lang ned til den næste. Men vi fik da gode points til mesterskabet, så der var lidt skadesbegrænsning,” siger Christoffer Nygaard, som også i søndagens løb måtte i gang med en omgang skadesbegrænsning. Teamkammeraten blev nemlig ramt i starten, snurrede rundt og kom af sted som sidste mand.

”De første omgange havde Walter ni sekunder op til den næstsidste, og jeg tænkte, at det aldrig ville gå,” indrømmer Christoffer Nygaard. ”Men Walter kørte et godt stint og var 11’er eller 12’er, da han gik i pit. Vi fik lavet et kanon pitstop og kom faktisk forbi tre biler i pitten. Ude på banen fik jeg overhalet tre biler til, inden jeg skulle forbi en Porsche, som det tog en del tid at komme forbi, men vi endte som nummer fire.”


Christoffer Nygaard opnåede en ny fjerdeplads.
(Foto: ChristofferNygaard.dk)

”Det er positivt at komme som absolut sidste og så ende som firer. Det er positivt, at vi kan blive nummer fire, selv om det absolut ikke kørte for. Vi er stadig kun nogle få points efter ham, som fører mesterskabet, så vi er fortsat med i kampen. Alt i alt var det godt nok, men jeg er nu træt af fjerdepladser...”

ChristofferNygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Walter Lechner Jr.
  • Fischer Racing
  • Assen
  • 10/05/09 - Assen - ADAC GT Masters
  •