Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Svær weekend for Jan Magnussen

Danish
Touringcar
Challenge 

11/05/09 

Jan Magnussen havde det svært i sin BMW med biobrændsel, da første afdeling af DTC i weekenden blev afviklet på Jyllands Ringen.
Jan Magnussens DTC team Ree Sport kørte for første gang – og som det eneste DTC team – på biobrændsel og grundet den strafvægt på 15 kilo som teamet havde fået for at køre med det miljøvenlige brændstof, blev weekenden en større udfordring end ventet.
 


(Foto: Jan Kaiser)

Efter en femteplads og en andenplads i de indledende heats måtte sidste års mester tage til takke med en uvant placering som nummer fire efter finalen. Michel Nykjær vandt i Chevrolet foran James Thompson, Honda og Henrik Lundgaard, Chevrolet.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det blev langt sværere end forventet” sagde en skuffet men fatte Jan Magnussen efter løbet. ”Vi havde forventet, at vi ville få det svært i weekenden med 15 kilo strafvægt og den nedsatte ydelse vi får af brændstoffet, men det blev langt sværere end vi havde regnet med. Chevrolet har samtidig fået taget 10 kilo vægt ud af bilerne til denne sæson, så de 25 kilos forskel i forhold til sidste år kunne vi ikke hamle op med. Femtepladsen i det indledende heat er nok der, hvor vi reelt hører til i øjeblikket. I andet heat får jeg dog en god start, men der bliver kørt unødigt hårdt så jeg bliver sat på tværs og mister gode placeringer. Men de andre forsatte med at køre hårdt foran mig, så takket være andres afkørsler kunne jeg køre en andenplads hjem. Det betød en startplacering som nummer fire i finalen. Jeg holdt min placering fra start og pressede Lundgaard hele vejen, men jeg var hurtig de forker te steder på banen og fik aldrig chancen for en overhaling, så fjerdepladsen var det bedste vi kunne få med hjem i dag”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Ree Sport
  • Jyllandsringen
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her