Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Bakkerud i Belgien

Le Mans
Series 

08/05/09 

Christian Bakkerud: Le Mans Series på Spa venter for Danmarks travleste racerkører!
Christian har haft et travlt forår, med få dages mellemrum har den unge Team Kolles kører gennemført en intens DTM testsession, DTM præsentation for publikum i Düsseldorf, sit første Le Mans Series løb på Circuit de Catalunya banen i Barcelona, for siden at slutte af med en 24 timers Le Mans test på Paul Ricard. Christian er uden tvivl Danmarks travleste racerkører!
 

Til weekendens løb deles bilen som vanligt mellem Christian Bakkerud og hollandske Christijan Albers. Men den indiske 3. kører i bilen, Narain Karthikeyan, lider stadig under sine brækkede ribben. Derfor var danske Nicolas Kiesa indkaldt til 24 timers testen som stand in. Til løbet på Spa og de næste løb frem mod Le Mans, har teamet dog valgt schweiziske Giorgio Mondini som 3. mand i den hurtige Audi.


Christian Bakkerud i Team Kolles Audi R10 racer.
(Foto: Audi Motorsport)

Banen weekendens løb skal køres på er legendarisk. Man kan ikke sige Spa-Francorchamps uden at enhver racerkører smiler og glæder sig. Den 7 km lange belgiske bane der slynger sig gennem Ardennerne, har alt hvad der skal til. Hurtige sving, langsider hvor man bare kan give gas og hurtige chikaner. Og med en 650 hk hurtig Audi R10 dieselprototype, så er der lagt op til et spændende løb.


Christian Bakkerud.
(Foto: Audi Motorsport)
Du kørte sammen med teamet næsten 3600 km i Audi R10 TDi Le Mans raceren under 24 timers testen på Paul Ricard. Hvordan gik det?
”Den sidste test var under svære forhold,” forklarer Christian. ”Vi måtte på et tidspunkt stoppe testen på grund af tåge. Men for første gang har vi nu kørt 24 timer i bilen, og kørere, engineers og mekanikere har fået en masse erfaring med setup og håndtering af bilen. Vi har fået det basale setup sammen med bilen fra Audi, men vi har ændret det så det passer til vores kørestil. Forhåbentligt har vi nu et setup, som gør at vi er optimalt forberedt til 24 timers løbet på Le Mans”.

Du har jo tidligere kørt på Spa-Franchorchamps banen, hvad synes du om den?
”Ja jeg har været der før i formelbiler, jeg fik en 3. plads i Formel 3, og det første år jeg kørte GP2 fik jeg også en topplacering. Så det er en bane jeg virkelig har et positivt forhold til, og jeg glæder mig til at opleve Eau Rouge med Audi dieselracerens kræfter og moment.”

Kan du røbe lidt om strategien forud for løbet på den belgiske bane? Kender du Giorgio Mondini?
”Strategien bliver ikke lagt før efter kvalifikationen. For det bliver et svært løb, vi har fra løbsarrangørerne fået endnu mere vægt i bilen, og endnu mindre restriktorer på vores turbodiesel motor, så den yder endnu færre kræfter. Så vi må vente og se. Jeg så Giorgio Mondini til 24 timers testen på Paul Ricard. Han har været testkører for Midland i Formel 1, så jeg er meget positiv. For mig er han en perfekt teamkammerat!”

Har I allerede nu en målsætning med weekendens løb?
”Det er svært at sige, vi går naturligvis efter at vinde løbet. Vi går helt bestemt også efter minimum en podieplacering. Men vi er et nyt team, vi har meget at lære, men vi er målrettede og går efter succes!”

Løbsweekenden starter fredag med træning, siden kvalifikation lørdag og løb søndag.

Tidsplan LMS Spa-Franchorchamps:

Fredag
16.30 – 18.00 Træning 1

Lørdag:
09.45 – 10.45 Træning 2
13.55 – 14.15 Kvalifikation

Søndag:
08.30 – 08.50 Warm Up
10.50 – 11.20 Autograf session
12.50 – 18.50 Race

Aslak Vind
Bakkerud.dk


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Christijan Albers
  • Giorgio Mondini
  • Narain Karthikeyan
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Spa-Francorchamps
  • 10/05/09 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •