Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Landets bedste Road Racing-kørere tørner ud til kamp

Super
Challenge 

08/05/09 

MC-Basen Super ChallengeÅrets Super Challenge-serie begynder i weekenden på FDM Jyllandsringen
Når Danish Touringcar Championship i weekenden kører årets første mesterskabsafdeling på FDM Jyllandsringen, vil det for størstedelen af kørerne i bilsportens superliga være første gang i år, at de kommer i direkte kamp. Det samme gør sig gældende for de firhjulede supportklasser, som traditionelt følger DTC-klassen rundt på de danske racerbaner.
 

Men ikke når det gælder deltagerne i Super Challenge. Når landets bedste Road Racing-kørere rammer FDM Jyllandsringens asfalt, bliver det med fuld fart på hjulene. Størstedelen af deltagerne var nemlig i action for over en måned siden, men det har blot været i udlandet.

Både i Frankrig og i Sverige er der blevet kørt løb, der tæller til Danmarksmesterskabet i Superbike, og den forberedelsesmulighed er der adskillige af deltagerne i Super Challenge, som har benyttet sig af. I påsken blev der således kørt på den franske Grand Prix-bane ved Magny Cours, hvor den tidligere tredobbelte mester i klassen, Kim Phillip, Morud, gjorde rent bord ved at vinde begge løb. Senere har Ring Knutstorp lagt bakker og skråner til den danske Road Racing-elite, hvor den forsvarende mester i Super Challenge, Jan Jespersen, Herlev, strøg til tops.


Jan Jespersen skal i år forsvare sit mesterskab fra 2008-udgaven af Road Racing-kørernes Super Challenge.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men en ting er løb under udenlandske himmelstrøg. Noget andet er race på de danske racerbaner, og her bliver weekendens to løb altså de første, som Road Racing-kørerne skal deltage i. Og selv om flere altså har været i udlandet for at forberede sig, så er det først under den første af de to tidtagninger lørdag, at der i år ruller en toptunet motorcykel ind på racerbanen ved Silkeborg.

I forhold til tidligere år er afviklingen af løbene for Super Challenge-klassen ændret. Således vil eliten i Super Challenge hver gang være bakket op af et felt fra enten Super Bike eller Super Sport-klasserne, der har deres eget Danmarksmesterskab at kæmpe om. Ved Åbningsløbet bliver det kørerne fra Super Bike-klassen, der får æren af at udfordre Jan Jespersen & co.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jan Jespersen
  • Jyllandsringen
  • 10/05/09 - Jyllandsringen - Super Challenge
  •