Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Renè Prang koordinator i Dansk Road Racing

Road Racing 
10/05/09 

Den mangfoldige Nordisk- og Danmarksmester Renè Prang er udnævnt til ny Koordinator i Dansk Road Racing. Prang tiltræder posten med øjeblikkelig virkning til afløsning for Ole Gram, der stoppede i starten af året.
 

Formand i Dansk Road Racing Henrik Berendt udtaler om valget af Renè Prang til RR Koordinator:
"SD Road Racing har haft en god samtale med René Prang omkring mål og ønsker for Talent og Elite-udviklingen i Dansk Road Racing. Og vi føler os helt overbevist om, at Renè med sin store erfaring er den rette mand til udviklingsopgaven".

40-årige Renè Prang var til og med 2007 fast deltager i Super Challenge (dengang MC Challenge), men var i 2008 ikke at finde i feltet efter en længerevarende skade, som han pådrog sig i Spanien.


Den 4-dobbelte nordiske mester i Super Bike, Rene Prang, er udnævnt ny RR Koordinator i Dansk Road Racing, og får dermed et væsentligt medansvar for talentudviklingen i Sporten.
(Foto: DMU)

Som RR Koordinator kommer Prang til at referere direkte til Elite-udvalget, hvor personer fra Dansk Road Racings bestyrelse er repræsenteret.

"I år gennemfører vi sæsonen ud fra de mål som på forhånd er vedtaget. Til næste år vil jeg arbejde for, at vi får samlet op på de talentfulde unge kørere og etableret en naturlig udvikling fra de nationale klasser og over i de internationale," siger Rene Prang og fortsætter

"Jeg vil arbejde med et europæisk udviklingmål, hvor kørerne skal gå via de skandiviaviske turneringer til EM og eventuelt videre derfra. Som det er i dag, er der alt for stor spredning i kørernes valg, og de nye talenter satser i alle mulige forskellige og dyre retninger."

Rene Prang vil for øvrigt hovedsageligt koncentrere indsatsen om de yngste talenter, og er i den sammenhæng godt klar over, at det står i klar modsætning til hans holdning, som aktiv kører.

"Som 29-årig var jeg selv en af de kørere, der mente, at der også burde satses på de modne og erfarne. Men i dag er jeg af en anden holdning. Jeg har svært ved at forestille mig andet, end at der bør satses på de helt unge, hvis der skal være fremtidsperspektiv i det arbejde, som laves."

"På både kort og langt sigt ønsker jeg at arbejde for, at vores største talenter får mest muligt for pengene. Og samtidig er det et mål, at vi via et struktureret arbejde får overbevist eliteorganisationen Team Danmark om, at Dansk Road Racing er støtteberettiget, hvilket jo desværre ikke er tilfældet for tiden."

René Prang's karriere kort:
1984 Debut i motocross.
1990 Debut i Road Racing.
1992 Debut i Road Racing Super Bike.
1993 Nordisk mester i Super Bike. Nummer 3 i DM Super Bike.
1994 Nummer 11 i EM Super Bike (med individuel 3.plads som bedste).
1995 Danmarksmester i Super Bike.
1996 Danmarksmester i Super Bike. Nummer 3 i SM Super Bike.
1997 Nordisk mester i Super Bike. Nummer 3 i DM Super Bike.
1998 Danmarksmester i Super Bike. Nummer 3 i NM Super Bike.
1999 Nordisk mester i Super Bike.
2000 Nordisk mester i Super Bike. Nummer 2 i DM Free For All.
2001 Nummer 5 i NM Super Bike. Nummer 5 i DM Super Bike.
Skadet det meste af sæsonen.
2002 Nummer 3 i NM Super Bike. Nummer 3 i DM Super Bike.
2003 Nummer 5 i NM Super Bike.
2004 Nummer 21 (delt) i Den Blå Avis MC600 Challenge (deltog kun i én afdeling).
2005 Nummer 7 i Den Blå Avis MC600 Challenge.
2006 Nummer 10 i Den Blå Avis MC600 Challenge.
2007 Nummer 6 i Den Blå Avis MC600 Challenge.
2008 Skadet

DMU - Danmarks Motor Union

Læs mere om:
  • René Prang
  •