Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

To generationer tørner sammen

Formel Ford - DK 
08/05/09 

Årets første Formel Ford-felt domineret af unge talenter og modne entusiaster
I de senere år har der udviklet sig et sandt ungdomsoprør i Formel Ford-klassen. Hvor Danmarks eneste klasse for ægte formelbiler i en lang årrække var domineret af deltagere med både mange års erfaring og løbssejre i klassen på deres CV, har det siden 2004 været teenagere, som har sat sig på klassens Danmarksmesterskab.
 

2009 tegner derimod til at blive anderledes. Her bliver der nemlig snarere tale om en kamp mellem generationerne. For feltet i Formel Ford-klassen ved weekendens Åbningsløb på FDM Jyllandsringen kommer nemlig til at bestå af lige dele unge, stræbsomme talenter, der brænder for at komme til tops i motorsporten, og modne entusiaster, der deltager, fordi det er sjovt og udfordrende at køre de åbne racerbiler med de fritliggende hjul.

Sidste år talte klassen således hele to kørere, der havde rundet det skarpe hjørne. Det er Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, og Frank Mortensen, Helsinge, og de er faktisk ikke at finde i feltet, fordi de altid har været her og ikke synes, at motorsport blot er noget, man dyrker hjemme foran fjernsynet. De har faktisk begge opdaget klassen i en sen alder. Niels-Ejnar Rytter debuterede således, da 2007-sæsonen gik i gang, mens Frank Mortensen først sidste efterår fik sin debut i klassen.

Er Niels-Ejnar Rytter og Frank Mortensen ikke ærketyperne på den racerkører, som i mange år prægede Formel Ford-klassen, så er Thomas Lund, Rødovre, og Anders Ole Egebart, Beder, det. De kørte deres første Formel Ford-løb i henholdsvis 1994 og 1997, og så er de med forskellige indlagte pauser været med i flere omgange siden. Således vender Anders Ole Egebart i weekenden tilbage til Formel Ford-klassen.


Den tidligere Danmarksmester Anders Ole Egebart vender tilbage til Formel Ford-klassen i weekenden på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Alstrup)

”Nu var der en bil i teamet, som stod og trængte til en chauffør, så jeg tager lige en gæsteoptræden i et eller to løb, sådan som det nu kommer til at passe ind. Vi skulle jo gerne have en ung kører ud at køre i den,” siger køreren, som i 2003 vandt Danmarksmesterskabet. Og hans ambition for weekenden er helt klar. ”Jeg har aldrig kørt ud til et motorløb uden at prøve på at vinde,” siger han.

Overfor disse modne herrer står en række unge kørere, hvoraf flere var med i sidste års medaljeopgør.

Dennis Lind, Roskilde, var således den vigtigste udfordrer til Danmarksmesteren Kevin Magnussen, Roskilde, og han må da også betegnes som favorit i sin bil fra Fluid Motorsport. Men i løbet af sæsonen kom Jesper K. Egebart, Børkop, stærkt, vandt et løb på Sturup Raceway, og han endte lige akkurat med at passere Mikkel C. Johansen, Sorø, i kampen om fjerdepladsen. Også soraneren er atter at finde i feltet, hvor Milton Lundström, Sverige, sørger for international kolorit.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 10/05/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •