Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Kevin Magnussen udfordrer Renault Clio Cup-eliten

Clio Cup - DK 
08/05/09 

Clio CupDen regerende Formel Ford-Danmarksmester debuterer i en standardvogn
Efter sidste års flotte Danmarksmesterskab i Formel Ford har Kevin Magnussen, Roskilde, i denne sæson fortsat karrieren i udlandet. Her kæmper han med om den prestigefyldte Euro Cup i Formel Renault 2.0-klassen, der er næste trin på den stejle karrierestige, der har Formel 1 som sin ultimative top.
 

Men i den kommende weekend vender den 16-årige racerkører tilbage til de danske racerbaner. På FDM Jyllandsringen skal han nemlig for første gang køre race i en standardvogn, og når man kører Formel Renault 2.0 i udlandet, må det meget naturligt blive i den danske Renault Clio Cup, at debuten med tag på skal ske. Spændende skal det blive at se, om Kevin Magnussen kan gøre sin far kunsten efter, for da Jan Magnussen, England, i 2005 optrådte i klassen, endte det med en sejr og en femteplads.

Ligesom i den internationale formelklasse er bilerne ens i den danske mærkeklasse, og det betyder i sidste ende, at det er manden bag rattet, der er afgørende for resultatet. Og her er det nogle garvede herrer, som unge Magnussen kommer op i mod. Tre af dem lystrer tillige det samme efternavn.

Trioen Michael Christensen, Varde, Claus Christensen, Århus, og Jacob Kristensen, Selling, er nemlig atter at finde i feltet, hvorfor det forventes at blive mellem dem, at kampen om mesterskabet skal stå. Alle tre kørere er tidligere vindere eller mestre.


Michael Christensen (21) og Claus Christensen (66) vil atter kæmpe i toppen af Renault Clio Cuppen, hvor de denne gang får modstand fra Kevin Magnussen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Michael Christensen har tidligere i karrieren sikret sig et par Danmarksmesterskaber i rallycross, og da han sidste år debuterede i Renault Clio Cuppen, tog det ham ikke lang tid at vænne sig til udelukkende at køre på asfalt. Specielt i sidste halvdel af 2008-sæsonen var han godt kørende, og han kunne slutte sæsonen med en sammenlagt tredjeplads.

Sådan et resultat kan Jacob Kristensen også bryste sig med. I 2006 var det ham, der fik bronzemedaljen hængt om halsen i den hurtige mærkeklasse, hvor han året efter var en af de mest vindende kørere med fire løbssejre. Sidste år var en lidt svær sæson for andengenerationsracerkøreren, men han virker meget opsat på at kæmpe med om mesterskabet i år.

Claus Christensen er også tidligere mester. Ikke i Renault Clio Cup, men i den nu hedengangne OK Saxo Cup, og han ved om nogen, hvad der skal til for at begå sig i en skrap mærkeklasse.

Kevin Magnussen bliver i øvrigt ikke eneste debutant i Renault Clio Cuppen i weekenden. Fra sidste års Volkswagen Polo Cup kommer der således hele tre nye deltagere. Det er Jan Seerup, Greve, Anders Fjordbach, Aalborg, og Preben Møller, Havndal, der sidste år blev henholdsvis nummer fire, seks og syv i mærkeklassen for de tyske biler.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Kevin Magnussen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 10/05/09 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •