Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

Stærkt team bag FCM Racing

SuperLeague 
08/05/09 

Stærkt engelsk mandskab skal hjælpe FC Midtyllands racerbil til sejr
Designet på bilen er på plads. De store poster omkring bilen er besat, og sædet er Kasper Andersens. Nu ligger det så også fast, at det er et af motorsportens stærkeste mandskaber, der skal stå for driften af bilen og alt arbejdet i pit’en.
 

Det bliver det engelske mandskab Hi Tech, der kommer til at skifte blandt andet dæk på FCM-raceren, når de seks løb løber af staben. Og det er et team, der ved, hvad de gør, der skal arbejde tæt sammen med Kasper Andersen om drift og trimning af den 750 hestes racer.

Teamet er dominerende i Formel 3, mens de også står for de førende irske hold i A1 GP-serien. Hi Tech kører desuden Superleague Formula, Formel Renaut og Formula Masters. Holdet står desuden bag Liverpools racer, så Kasper Andersen bliver ikke eneste kører, der skal serviceres af det stærke team. Og englænderne har store forventninger til det kommende samarbejde.


Kasper Andersen har FC Midtjylland holdet i ryggen – og nu er også den tekniske opbakning på plads i form af det engelske topteam Hi Tech.
(Foto: FC Midtjylland A/S)

- Jeg forventer, at vi udvikler os i løbet af løbene. Når jeg går ind til et løb, så er det for at vinde, og vi vil give os 100 procent, for at det lykkes, og jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger David Hayle fra Hi Tech.

Søren Andersen er far til Kasper, men han er også sponsor- og eventmanager i FCM Racing, og han understreger, at det er vigtigt, at man har et godt team i ryggen.

- Det er altafgørende, at man har et godt team. Når køreren har tillid til kvaliteten af raceren og til holdene omkring Raceren, så giver det køreren rigtig meget mentalt. Han kan yde en bedre indsats, når teamet og ham arbejder godt sammen, siger Søren Andersen.

Det første løb er den 27. juni på Magny-Cours i Frankrig, men samarbejdet starter allerede nu. I den kommende weekend rejser Kasper Andersen til England, hvor han skal møde det team, han skal arbejde sammen med i tre løb, som han skal kører inden det første løb i Superleague Formula-serien.

- Det er en win-win-situation for alle parter. Kasper skal køre Formula Masters, som er en af de bedste serier inden for Formelsport. Den ligger lige efter Formel 1, Superleague og GP2, og det betyder meget, at Kasper får noget køretræning. De andre kørere, han er oppe imod, har kørt blandt andet GP2, og det er vigtigt, at han har løbserfaring fra i år, så han er oppe i tempo fra start. Hi Tech skal være med til at udvikle bilen, de har i serien, og der har Kasper stor erfaring, så det kan ikke være bedre, lyder det fra den ældre halvdel af duoen Andersen.

De tre løb i Formula Master køres blandt andet på BRNO i Tjekkiet, på Valencia banen i Spanien og i Tour de France-byen Pau, hvor er der dømt klassisk by løb igennem de smalle gader, hvor Kasper Andersen tidligere har været på podiet.

FC Midtjylland A/S
Torben Kølbæk


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  • Hitech Racing
  •