Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Succesfuld sæsonstart i Folke Race

Folkerace 
06/05/09 

- med mulighed for at prøve selv
Motorsport Nordjylland (MNJ) fløjtede DM-serien i Folke Race 2009 i gang med et flot motorløb og fornemt forårsvejr på motorsports-stadionet i Nysum. Denne cocktail havde lokket mange tilskuere omkring rundbanen, og publikum fik præsenteret en passende blanding af dramatik og tæt motorløb.
 

- MNJ havde 40 kørere skrevet på startlisten ud af 95 deltagere, oplyser MNJ’s formand Kaj Storgaard. - Nordjyderne bidrog derfor godt til underholdningen, hvor kvalifikationsrunderne blev afviklet med 9 biler i hvert heat.


Den danske mester i Klasse 1 fra 2007: Thomas Pedersen lavede en sjælden fejl i DM-sæsonstarten på hjemmebane.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Der var således ikke råd til at score et dårligt heat og alligevel komme med i finalerne. Dette ramte DM-bronzevinderen fra 2008 i Klasse 1: Thomas Pedersen fra MNJ, som i fightens hede glemte at køre det såkaldte alternative spor under første heatrunde, og derved scorede nordjyden et stort nul på pointkontoen.

- Det alternative spor er en fantastisk fornyelse til Folke Race, fortsætter Kaj Storgaard. - Herved kan en kører ikke udelukkende leve højt på en god start med defensiv kørsel i svingene, men er stadig væk pisket til at køre stærkt under hele kvalifikationsheatet.

Klasse 1 (auktionspris: 5.000 kr.) havde rekordtilslutning i DM-premieren, hvorimod der er sket et en lille åreladning af Klasse 2 (auktionspris: 8.000 kr.) til Rally Cross.


Kim Lukassen hjemkørte en fornuftig fjerdeplads generelt i DM-premieren på hjemmebane.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I Klasse 2 er den regerende danske mester Lars Lindgaard blevet medlem i MNJ, og var derfor naturligt spået en slutplacering i A-finalen. Desværre fik Lars Lindgaard ikke tur i ind hos B’erne, og sluttede derfor på en samlet 10. plads. Bedste MNJ’er blev Kim Lukassen på fjerdepladen.

- På hjemmebane havde vi satset på en god start i holdmesterskabet, forklarer Kaj Storgaard. - MNJ blev holdvinder i 2006 og 2007, men måtte kapitulere over for Ikast Motor Klub i 2008. Til DM-premieren her på hjemmebane blev vi desværre slået af midtjyderne, men dette har bl.a. baggrund i et generationsskifte på vores DM-team.


Bent ”Bettemand” Sørensen fightede sig helhjertet til en flot tredjeplads i A-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I Klasse 1 var Bent ”Bettemand” Sørensen eneste MNJ-repræsentant i A-finalen, hvilket resulterede i en tredjeplads generelt. I en af de indledende heatrunder måtte måtte farmand skrue konkurrence-bissen lidt på over for datteren Malene for at komme med i A’eren. Junior havde herefter ikke tilstrækkeligt med lodtrækningsheld til deltagelse i C-finalen.


Malene Sørensen manglede lodtrækningsheld til at komme i C-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Folke Race er naturligt en populær aktivitet i MNJ. Motorklubben er også vært for de spektakulære Zulu Djævleræs-udsendelser på TV2 Zulu og TV2, som tiltrækker mange seere på begge TV-kanaler. Aktiviteten er så veletableret, at der nu tages hul på den 3. sæson og 4. udgave af Zulu Djævleræs med TV-optagelser i juni på motorsports-stadionet.

Lørdag d. 9. maj afholdes der en landsdækkende Folke Race-dag, hvor interesserede har mulighed for at blive passager i en FR-bil.

- Vi har oplevet en stor forhånds-interesse for arrangementet, konstaterer Kaj Storgaard. - Vi starter op midt på formiddagen, og man skal blot møde op med sig selv, idet MNJ stiller køredragter og styrthjelme til rådighed i alle gængse størrelser. Prøveturen foregår i passagersædet med en FR-chauffør ved rattet, men der bliver efterfølgende mulighed for en køretur med sig selv ved roret. Dette sker mod et lille beløb til dækning af slitage og brændstof.


I lighed med Zulu Djævleræs kan interesserede nu stifte bekendtskab med Folke Race i både passager- og førersæde.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Den nederste aldersgrænse for Folke Race er 14 år, og der er ellers ikke en øvre aldersgrænse. MNJ’s ældste aktive kører vil i 2009 fejre sin 70 års fødselsdag på motorbanerne.

- Folke Race er også vældig populært blandt pigerne, afslutter Kaj Storgaard. - Dette nyder MNJ stor gavn af på det organisatoriske område, idet FR nemt kan blive et samlingspunkt for en hel familie.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •