Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Jacob Nørtoft videre til Europamesterskabet

Go Kart 
06/05/09 

Det 15-årige gokart-talent Jacob Nørtoft, er netop vendt hjem fra henholdsvis Tyskland og Belgien hvor han har deltaget i det Tyske Mesterskab på Oschersleben og EM-kvalifikationen i Genk, Belgien. Det blev til en masse gode resultater og endnu mere erfaring med den nye CRG ramme.
 

Hele fredagen blev brugt til at arbejde en del med set-up, og det lykkedes Jacobs faste mekaniker Benjamin , at finde en fornuftig løsning.

I lørdagens tidtagning er Jacob anden hurtigste kører, lige bag den regerende Danmarksmester Nicolaj Møller Madsen. Da første heat køres om lørdagen, er Jacob sikker vinder, hvorefter han mister lidt fart i de efterfølgende heats. Det blev til en startplacering som nummer seks til i søndagens finale, og med Jacobs sædvanlige drømmestarter, kommer han hurtigt op og kæmper med danske Michelle Gatting om andenpladsen, men midt i kampens hede må Jacob desværre se sig udgå af løbet p.ga motordefekt.

Det betyder at unge Hr. Nørtoft nu ligger på en 14. Plads i det tyske mesterskab med 30 point op til den førende danske Nicolaj Møller Madsen. " Det er lidt surt, for havde jeg bare holdt min tredjeplads hjem, så havde jeg lagt på en tredjeplads i det samlede mesterskabet…." siger Jacob Nørtoft.


Her ses Jacob Nørtoft (28) og Nicolaj Møller Madsen(48) side om side i Tyskland.
(Foto: Kartsport.de)

Derefter gik turen direkte til det Belgiske hvor det denne gang gjaldte Em-kvalifikationen på banen i Genk.

Der blev trænet på banen i ugen op til løbet, og Jacob lå konstant i top fem, hvilket gav rigtig gode forventninger. Allerede i weekendens første tidtagning sætter Jacob hurtigste tid, men han mister desværre fart i karten og ryger ned som tredje efter anden tidtagning. Med nogle rigtig flotte kvalifikationsheats i toppen og en enkelt afkørsel – skulle Jacob starte finalen fra 13. startplacering. Det bliver til en flot femteplads i første finale, og betyder at Jacob starter som nummer fem i anden finale, og igen får han en kanon start og kører sig hurtigt op som nummer to, men må desværre se sig falde tilbage i feltet til en 12. plads, årsaget forkert satsning af set-up. Jacob slutter weekenden af på en delt 5. plads samlet. Hvilket er meget tilfredsstillende idet de 26 bedste, ud af de i alt 68 kørere, går videre til Europamesterskabet.

Jacob kører Europamesterskabet på Essay i Frankring d. 1. – 2. August 2009.


Her ses Jacob Nørtoft (28) og Nicolaj Møller Madsen(48) side om side i Tyskland.
(Foto: Kartsport.de)

Imens det unge racertalent har en masse eksamener, er næste program på kalenderen allerede om to uger. Det gælder intet ringere end Danmarks Mesterskabet, som køres d. 16. – 17. Maj i Rødby på Sjælland.

Janni Storm


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Nicolaj Møller Madsen
  •