Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

I weekenden starter kampen om årets DTC-titel

Danish
Touringcar
Challenge 

05/05/09 

Den nye sæson i Danish Touringcar Championship begynder på FDM Jyllandsringen
En lang vinterpause får nu endelig sin afslutning. På FDM Jyllandsringen ved Silkeborg bliver årets udgave af Danish Touringcar Championship – den ellevte i rækken – skudt i gang. Her køres den første af i alt syv afdelinger af mesterskabet, hvor Jan Magnussen, England, skal forsøge at forsvare det Danmarksmesterskab, han sikrede sig samme sted syv måneder tidligere.
 

I forhold til sidste år bliver den modstand, Jan Magnussen møder på asfalten måske lidt mindre, når man måler på antal deltagere. Men kvaliteten er i den grad gået i vejret, og det vil ikke være nogen overdrivelse at formode, at det i år bliver sværere at komme i top 10, end det var tilfældet i 2009. Flere af de tidligere topkørere er nemlig vendt tilbage til Danish Touringcar Championship, mens andre af de etablerede stjerner er skiftet til teams og biler, som giver dem forhåbning om nye topresultater.


Jan Magnussen har fokus rettet på et forsvar af sidste års DTC-titel.
(Foto: Morten Alstrup)

To tidligere løbsvindere er i år tilbage i folden på fuld tid. Det er John Nielsen, Randers, der atter sætter sig bag rattet af en BMW 320si E90, men det sker alligevel i for ham helt nye omgivelser, da han kører for Team Telesikring Racing, som sidste år vandt flere løb med Tom Pedersen, Christiansfeld, bag rattet. Den anden løbsvinder, der gør comeback, er den tidligere tredobbelte Danmarksmester Casper Elgaard, Århus, som i denne sæson danner team sammen med Jens Møller, Ikast, hvor parret skal køre en Seat Leon magen til den, Michel Nykjær, Næstved, tog titlen med i 2007. Imidlertid får Casper Elgaard en svær start på sæsonen, da han er optaget af et Le Mans Series-løb i Belgien.

En tredje kører, der gør comeback til Danish Touringcar Championship, er Per Poulsen, Årup. Fynboen havde sin sidste fulde sæson i klassen tilbage i 2002, og siden da har han med stor succes huseret i først Yokohama Cuppen og siden Renault Clio Cup, hvor han begge steder er endt som mester. Per Poulsen vender nu tilbage til superligaen, hvor han skal køre en Honda Accord Type-R for Hartmann Honda Racing, og baseret på de tider, han satte under testkørsler sidste weekend, tegner han til at blive en deltager, man skal regne med.

Den regerende mester Jan Magnussen er ikke den eneste af sidste års løbsvindere, som tager en ny sæson i samme bilmodel og hos samme team (selv om hans team nu hedder Ree Sport og i øvrigt atter indsætter Martin Jensen, Albertslund). Jason Watt, Herlev, fortsætter i sin hvide Seat Leon og at dømme ud fra den fantastiske tid, han blev noteret for under en test forleden, tegner han til at få sin bedste sæson længe. Den tidligere VM-treer James Thompson, England, der vandt på både Padborg Park og Sturup Raceway, fortsætter hos Hartmann Honda Racing, men i en bil, der nu er identisk med den, han vandt VM-løbet med sidste år på Imola-banen.

Hos Chevrolet Motorsport Danmark tager Henrik Lundgaard, Hedensted, sin tredje sæson, hvor han skal forsøge at fortsætte den stigende formkurve, som udløste en sølvmedalje sidste år. Men den tidligere rallyeuropamester får det svært også på de indre linier. Hans nye teamkammerat er nemlig Michel Nykjær, som blev DTC-mester i 2007. Sidste efterår havde han sin første start i en Chevrolet, og her lykkedes det ham at generobre FIA’s officielle Euro Cup.


Eksmesteren Michel Nykjær er i år skiftet til Chevrolet.
(Foto: Morten Alstrup)

Blandt privatkørerne i DTC Cuppen bliver der et gensyn med bl.a. Michael Carlsen, Vissenbjerg, og Kasper Jensen, Aalborg, der kører henholdsvis Peugeot 407 og BMW 320i E46, men derudover får DTC-løbene også et nyt element i denne sæson.
Det er en såkaldt Invitation Only-klasse, hvor fire kørere fra andre klasser er blevet inviteret til at deltage i Danish Touringcar Championship. Fra Bel-Ray SSC Challenge kommer de to BMW-kørere Jens Ole Mathiesen, Grindsted, og Michael Klostermann, Gørløse, mens duoen John Hansen, Kruså, og Martin Marrill, Stege, stiller op med hver sin Seat Leon Supercopa-racer.

Feltet i Danish Touringcar Championship:

# Kører Team Mærke
4 Tom Pedersen KP Racing Mercedes C 200
5 Jens Ole Mathiesen JM Racing BMW M3 E46*
6 Jason Watt Team Bygma Jason Watt Racing Seat Leon
8 Henrik Lundgaard Chevrolet Motorsport Danmark Chevrolet Lacetti
9 Michael Carlsen Carlsen Motorsport Peugeot 407
10 Kasper Jensen JM Racing BMW 320i E46
11 Jens Møller Team FDM Motorsport Seat Leon
15 James Thompson Hartmann Honda Racing Honda Accord
16 Per Poulsen Hartmann Honda Racing Honda Accord
17 Michel Nykjær Chevrolet Motorsport Danmark Chevrolet Lacetti
19 John Hansen JHI Motorsport Seat Leon Supercopa*
20 Martin Marrill Martin Marrill Seat Leon Supercopa*
21 Michael Klostermann Perfection Racing BMW 325i E46*
22 Joachim Stephansen Team Telesikring Racing BMW 320si E90
23 Jan Magnussen Ree Sport BMW 320si E90
25 Casper Elgaard Team FDM Motorsport Seat Leon
29 Martin Jensen Ree Sport BMW 320si E90
33 John Nielsen Team Telesikring Racing BMW 320si E90

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 10/05/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her