Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault 2000 Europa Serie

Storvask i Jokinens team

FR 2000 EU 
08/05/09 

Formel Renault 2000 Europa SerieInternational Draco Racing har placeret deres ”Young Driver Project”-kører Johan Jokinen hos det spanske team iQuick Valencia i denne sæson. Johan Jokinen deltager i Eurocup’en i Formel Renault 2.0 for teamet. Siden den største fællestest i Barcelona, hvor Johan Jokinen var den hurtigste mand af 49 kørere, har teamet haft en del problemer med at levere en konkurrencedygtig bil til køreren.
 

Situationen kulminerede i Spa i weekenden, hvor intet fungerede for teamet. Man tog fejl gang på gang mht. set-up, hvilket resulterede i katastrofal tidtagning for Johan med 20. og 22. startpositioner til de to race.


Ud af hullerne i det 1. race, hvor Johan tog 7 pladser i starten.
(Foto: JJRacing)

”Det har været den mest frustrerende weekend i min racingkarriere. Intet har fungeret, og for første gang nogensinde har jeg oplevet at være dybt uenig med mine engineers omkring opsætningen. Da jeg til sidst fik vendt udviklingen med mine krav efter tidtagningen, var det for sent”, siger Johan Jokinen.

I det første race avancerede Johan sig 6 pladser, og endte racet på 14. plads, hvilket nok var det maksimale resultat med den langsomme bil.

”Selv om bilens grund set-up var blevet forbedret siden tidtagningen, understyrede den nu helt grotesk i alle slags sving. Det virkede som en umulig opgave blot at holde mig midt i feltet hvor jeg var havnet takket være en mildest talt perfekt start. Men udviklingen var trods alt i den rigtige retning, og vi fik bilen bedret yderligere til søndagens race”, fortæller Johan Jokinen. Her kørte Johan sig 8 pladser op, fra 22. til 14. Omgangstiderne lå nu trods alt i top-10, men tingene var fortsat ikke på plads.

”At jeg forbedrer min tid for hele weekenden med 1 sekund på brugte dæk, midt i racet, på en omgang hvor jeg overhaler 2 konkurrenter, mens banen selv var 1 sekund langsommere, er en katastrofe. Og at jeg næsten skal hugge min ene arm af, før jeg kan få gennemtvunget mine ønsker er blot værre. Havde vi til tidtagningen været, hvor vi til sidst endte om søndagen, havde jeg haft en god chance for at køre nogle fornuftige points hjem. For mig er det svært at se, hvordan vi kan samarbejde i fremtiden, hvis der ikke sker en stor holdningsændring i teamet”, siger Johan Jokinen efter løbet.

iQuick Valencia har nu fået muligheden for at bevise deres kunnen i to løb i West European Cup, henholdsvis et gadeløb i Pau den 15.-17. maj og et løb i samme serie i Magny-Cours den 29.-31. maj. Lykkes det ikke for teamet at levere en hurtig bil til disse løb, ser man efter en alternativt løsning.

JJRacing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • International Draco Racing
  • iQuick
  • Spa-Francorchamps
  • 03/05/09 - Spa-Francorchamps - FR 2000 EU
  •