Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Tegllund Racing sejrer i sin motorsportsdebut

Danish Endurance
Championship 

06/05/09 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDet nye Tegllund Racing fik sin bedst tænkelige debut i motorsporten. I Danish Endurance Championship - langdistanceløb over næsten fire timer på Jyllandsringen ved Silkeborg vandt det nyetablerede team ikke bare sin klasse, hvor man konkurrerede med 25 mandskaber på samme niveau. Det lykkedes også Tegllund Racing at tage den samlede sejr over hold med langt hurtigere biler, hvor nærmeste konkurrent viste sig at være et Ferrari-team!
 

”Jeg synes, at det er et flot resultat, og selv om vi ikke er helt derhenne, hvor vi gerne vil være med bilen, er det godt at vide, at vi har mere i reserve,” sagde en glad Kurt Thiim efter sæsonstarten.


Tegllund Racing vandt i sit debutløb.
(Foto: Tegllund Racing)

Det var netop veteranen, som var den første mand bag rattet af Tegllund Racings racerbil. Han gik i front fra start, og herfra opbyggede han støt og roligt et forspring, der over den efterfølgende halvanden time voksede til en omgang, inden han overlod bilen til Tom Pedersen. Christiansfeld-køreren fortsatte, hvor hans sønderjyske landsmand havde sluppet, og da han havde taget sin tørn bag rattet – som også varede halvanden time – var føringen bevaret. Det blev nu Per Johansens opgave at køre bilen i mål uden at sætte forspringet over styr, og det gjorde han. Et lille minuts afstand havde han til løbets toer – en Ferrari – da det ternede flag blev svunget.

”Ferrarien kom tættere på, men jeg blev hele tiden guidet fra pitten, hvor jeg fik besked om, at hvis vi kunne holde vores tempo, så ville vi køre den hjem, og det var bare det, vi skulle sikre,” siger Per Johansen, som havde en helt speciel dag. Efter en succesfuld rallykarriere med blandt andet et par DM-titler debuterede han som både banekører og teamchef. Med succes.

”Det kan næsten ikke være mere komplet, at vi kører ud i det første langdistanceløb, vinder vores klasse og også vinder generelt. Det kan næsten ikke være bedre,” konstaterede Per Johansen. Men selv om det var ham, som til sidst fik både nerverne på højkant, men også æren af at køre bilen først i mål, var han ydmyg over sin egen indsats.

”Vi har ikke kunnet gøre dette her uden alle de velvillige samarbejdspartnere, som vi har til at hjælpe os på sponsorsiden, og de rigtigt dygtige medarbejdere fra Tegllund, som på frivillig basis stiller op for teamet,” siger han. ”Så har jeg også min gode gamle ven, Jørgen Nielsen og min bror Jan Johansen som gør en kæmpe indsats, for uden dem havde vi ikke været her. Teknisk er vi helt på topniveau. Det er der slet ingen tvivl om. Vi har Kim Boisen med til at styre pitten, og han har været med til at vinde DEC tidligere. Han har stor erfaring og know-how indenfor det, og det gør jo så også, at vi har kørt lidt på taktikken for at køre tingene hjem.”


Tegllund Racing øverst på podiet - Tom Pedersen (tv), Per Johansen samt Kurt Thiim (th).
(Foto: Motorsporten.dk)

Mens Per Johansen er debutant i banesporten, var lørdagens pokal ikke den første, som Tom Pedersen og Kurt Thiim kørte hjem i denne disciplin. De er også tidligere mestre i langdistanceracing, hvor der kæmpes i løb over mellem tre og fire timer i træk. Tom Pedersen vandt mesterskabet i 2007, og sidste år var det Kurt Thiim, som sejrede. Kan det blive til en ny titel for dem?
”Det tror jeg nok. Vi har lidt reserve, som vi ikke har haft tid til at få styr på, så jeg tror, at vi har et mere optimalt set-up til det næste løb på Padborg Park,” siger Kurt Thiim.

”Men fire timer er stadig fire timer, så det er svært at komme med prognoser. Man kan køre tre-og-en-halv time og så kan der ske noget, også uforskyldt. Man kan pludselig komme i klemme, og så forsvinder asfalten under hjulene. Men hvis vi bruger hovedet lidt, skal det nok gå.”

Tegllund Racing
Per Johansen


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Per Johansen
  • Tom Pedersen
  • Tegllund Racing
  • Jyllandsringen
  • 03/05/09 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship
  • Tegllund Racing – nyt team i dansk motorsport
  •