Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Crosskart

Sæson-premiere i Cross-kart

Crosskart 
05/05/09 

Så går det løs igen med cross-kart. Efter en 2008 sæson med stor tilgang af kørere er der i 2009 tilsvarende fremgang med ialt 36 kørere, som har fået tildelt startnummer.
 

250/500ccm kører igen i 2009 fælles heats, finaler og Cups, og Cross-kart Klub Danmark gentager successen, så der udover DASU Cup'en også køres om Cross-kart Klubbens egen Cup - Tyrstrup Kro Cross-kart Cup 2009 - med Tyrstrup Kro som præmie-sponsor.


Keld Munkedal i front på vej ind i første sving på Nisseringen.
(Foto: Lars Fjederholt)

DASU Cup'en blev i 2008 vundet af Jørgen Birkbak foran Keld Munkedal, Michael Nielsen og Mikkel Jespersen efter en sæson hvor samtlige finale-sejre blev fordelt mellem disse kørere, 3 til Keld, 2 til Jørgen og 1 hver til Michael og Mikkel.

HF Data Teknik Cup'en blev også afgjort mellem de 4 kørere med Keld som vinder foran Jørgen, Mikkel og Michael med hver hhv. 11, 9, 8 og 4 heat-sejre. Rune Birkbak sluttede som 5er efter en sæson med 7 heat-sejre, men også en del uheld bl.a. med materiellet. Stig Rolsted sluttede som 6er med 4 heat-sejre efter en sæson hvor han ikke deltog i 2 af de 7 løb. På 7. pladsen sluttede 2008 sæsonens Rookie-of-the-year, Kim Klitlund, efter en sæson hvor de første 4-5 løb stort set udelukkende bød på top-3 placeringer, når målflaget blev nået.

I 2008 havde vi også fornøjelsen af Johan Adolfsson og Roland Persson fra Sverige, som deltog i begge Cups og kørte hovedparten af løbene, og til sæson-finalen aflagde Arwidson brødrene visit på Ørnedalen. Udover disse 4 kørere har yderligere 8 svenske kørere udtaget startnummer til 2009 sæsonen i Danmark.


Jørgen Birkbak foran Mikkel Jespersen og Rune Birkbak gennem start/mål chikanen.
(Foto: Lars Fjederholt)

Sæson-premieren køres 10. maj på Nisseringen og det ser ud til at blive spændende helt fra starten, da de 6 bedste fra begge 250/500ccm Cups i 2008 er meldt til start tillige med vinderen af det svenske mesterskab i 2008, Mats Huldén, og Rookie-of-the-Year 2008, Kim Klitlund.

Ialt er 23 kørere tilmeldt, heraf 3 125ccm kørere med både 1. og 2. pladsen i Ørnedals Cup 2008, Aske Birkbak og Casper B. Larsen, og en ny debuterende kører, Søren Ricken. I 250ccm er der en enkelt svensk kører tilmeldt, Björn Stålhammar, mens der i 500ccm starter 4 svenskere, Johan Adolfsson, Jimmy Ungh, Daniel Arwidson og Mats Huldén.

3 kørere debuterer i cross-kart på dagen, Per Jensen i 250ccm, og Kennet Clausen og Jesper Jensen i 500ccm.


Rune Birkbak sidelæns ud af start/mål chikanen.
(Foto: Lars Fjederholt)

Der er tale om det største startende cross-kart felt i dette årtusinde, og i betragtning af at der er oprustet kraftigt med nye karts og/eller forbedringer stort set hele vejen rundt, så er der lagt op til indædt kamp om pointene. I tilgift må den svenske mester Mats Huldén forventes at give danskerne voldsom konkurrence og kamp til stregen. Følg afgørelsen af sæson-premieren på lørdag 10. maj 2009 på Nisseringen.

Se stillinger, billeder og meget mere på cross-kartklub.dk.

Cross-kart Klub Danmark


Læs mere om:
  • Nisseringen
  •