Advan Cup

Uheldig sæsonstart for Anders

Advan Cup
05/05/09

Efter et par sæsoner med positiv udvikling i Advan Cup mesterskabet, havde Peugeot køreren Anders Christensen set frem til et godt resultat i søndagens to løb, der blev afviklet i forbindelse med den kombinerede Ferrari Weekend og DTC præsentation på Jyllands-Ringen.

Efter sidste sæsons finale købte Anders Christensen DM vinderbilen af Kent Iversen, og efter at have testet med den på Jyllands-Ringen i sidste uge, var han optimistisk forud for weekendens to første afdelinger i mesterskabet.

En stor del af optimismen skyltes ikke kun at han nu sad i mesterskabsbilen, den var mere baseret på nogle flotte testresultater fra tirsdag i sidste uge.

(Foto: Motorsporten.dk)

Desværre havde Anders kun testet med den nye racer i solskin og på tør bane, lige de modsatte forhold som Advan Cup deltagerne skulle ud i til deres kvalifikation.
Så Anders og hans hjælpere måtte trække på erfaringerne fra den gamle Peugeot 307 racer, og så håbe det bedste.
Kvalifikationen sluttede med Anders på en 14. plads, og dermed også med et svært udgangspunkt til det første af løbene hvis der skulle point med hjem.

Til det første af løbene var banen stadig våd, men med erfaringerne fra kvalifikationen, og med hvordan den nye 307'er opførte sig på våd bane, hentede han fem placeringer henover de 10 omgange og kørte over målstregen på 9. pladsen.
Denne placering indbragte ham 7 point til Advan Cup mesterskabet.

Kort før Anders og resten af feltet skulle ud til deres andet løb, kom der endnu en regnbyge hen over Jyllands-Ringen, så også dette løb blev kørt på en våd bane.
Anders formåede her at køre sig pænt frem i feltet, men desværre havde han undervejs været lidt for ivrig, noget som dommerne straks takserede til en tur gennem strafbanen. Men da Anders ikke nåede at køre turen gennem strafbanen inden løbet var slut, fik han en tidsstraf på 10 sekunder, med det resultat at han rykkede ned på 12. pladsen.
12. pladsen var dog nok til at give yderligere 4 point.

Weekendens samlede score blev altså på 11 point, hvilket placerer Anders Christensen på 12. pladsen i Advan Cup mesterskabet, inden han allerede den kommende weekend skal ud i 3. og 4. afdeling, der ligesom denne weekend skal køres på Jyllands-Ringen.