Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Ree Sport tænker grønt

Danish
Touringcar
Challenge 

05/05/09 

Ree Sport vil være med til at styrke kampen for et renere miljø og være foregangsmænd for en renere verden til glæde for de kommende generationer - Det skal ske ved at bruge fremtidens brændstof ætanol E85, i deres BMW 320si E90 racere i Danish Touringcar Championship.
 

Teamet Den Blå Avis sluttede sidste år med en sejr, da Jan Magnussen vandt DTC-Mesterskabet og efterfølgende har Karsten Ree, der er manden bag teamet, solgt forretningen Den Blå Avis og dermed sluttede en lang epoke med teamet Den Blå Avis, men det har ikke hindret Karsten Ree i at starte et nyt team op med Jan Magnussen og Martin Jensen bag rattet af deres racere.


De grønne BMW racere fra Ree Sport, præsenteret i sin færdige dekoration.
(Foto: Motorsporten.dk)

Nye sponsorer er kommet med ind i kampen for et renere miljø, hvor sponsorerne skal kæmpe sammen for et bedre miljø udenfor banen, er det teamets opgave at få den mere miljørigtige E85, der består af 85% ætanol og 15% benzin, til at bevise sin kunnen i kongeserien indenfor dansk motorsport, som det jo allerede er set i nabolandets Sveriges tilsvarende klasse STTC.


Jan Magnussen har allerede prøvet kræfter med E85 i tanken, i kraft af hans engagement med Corvette Racing i USA.
(Foto: Motorsporten.dk)

Ree Sport har idag løftet sløret på teamets nye BMW 320si E90 racere ved et sponsor arrangement på Roskilde Racing Center.
Som vi allerede kunne se i weekendens test kørsler er det med de grønne farver, der skal signaleres grønne tanker om miljøet. Og med ætanol E85 i tanken, er banen blevet linet op for et bedre miljø, hvilket også snart vil komme som påbud fra EU.


Martin Jensen er atter frisk på en ny sæson i DTC.
(Foto: Motorsporten.dk)

DTC reglementet straffer desværre brugen af E85 ved at påbyde 15 kg ekstra vægt i bilen.
Udover det at der bruges 30% ekstra E85 brændstof i forhold til den normale blyfri 99 oktan, da E85 har en ringere virkningsgrad skal der altså slæbes ekstra mange liter brændstof rundt på banen. Det betyder at teamets to kørere Martin Jensen og Jan Magnussen skal kæmpe endnu hårdere for at finde den manglende fart når der er miljøvenlig E85 i tanken.


Martin Jensen forklarer forsvarsminister Søren Gade lidt om DTC raceren.
(Foto: Motorsporten.dk)

Under weekendens test blev der også testet med E85 i tanken, men der savnes stadig fart ifølge Jan Magnussen, men han mener det nok skal komme til at køre for dem da teamet nok skal finde den manglende fart.


Den kombinerede præsentation og sponsor arrangementet blev afsluttet med 1 times Le Mans.
(Foto: Motorsporten.dk)

I den kommende weekend skal Ree Sport og resten af DTC feltet for første gang ud og dyste om årets mesterskab i Danish Touringcar Championship. Den første afdeling af mesterskabet skal foregå på Jyllands-Ringen, er du forhindret i at komme ud og mærke suset når det går løs, kan du på TV følge slagets gang når åbningsløbet transmitteres på 6'eren.

DTC tidspunkterne for lørdag d. 9. maj:

Kl. Kørsel
10:50 - 11:15 1. træning
13:55 - 14:20 2. træning
16:05 - 16:30 Tidtagning

DTC tidspunkterne for søndag d. 10. maj:

Kl. Kørsel
10:35 - 10:50 Warm up
12:30 - 12:55 1. løb = 12 omg.
15:40 - 16:00 Gridshow
16:05 - 16:30 2. løb = 12 omg.
16:55 - 17:20 3. løb = 12 omg.
Fie Bess

Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Martin Jensen
 • Ree Sport
 • Jan Magnussens grønne DTC racer præsenteret
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her