Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Fin debut med gruppe N Nubira'en

Advan Cup 
04/05/09 

Chevrolet Motorsport Danmarks nyeste skud på stammen kom for alvor i ilden i den forgangne week-end.
Kim Holmgaard debuterede i Gruppe N 2000 Advan Cup på Jyllandsringen med en splinterny Chevrolet Nubira.
 

Der var spænding i luften forud for debutløbet. Ikke alene var der tale om Kim Holmgaards første start i en Chevrolet - der var også tale om en verdenspremiere, idet Chevrolet Motorsport Danmarks bil er den første af slagsen, som er bygget til at deltage i gruppe N.


(Foto: Henning Smed)

Forventningerne forud for løbet var derfor moderate. "Vi havde testet bilen forinden og fundet et godt udgangspunkt, men vi var også godt klar over, at vægt/effekt mæssigt er bilen i den tunge ende, så week-enden skulle primært bruges til at finde ud af, hvor vi var i forhold til konkurrenterne," fortæller teamchef Kent Bo Steffensen.

Det blev der så vendt lidt op og ned på kort tid inden Advan-bilerne skulle på banen første gang. Her begyndte den nemlig at regne og det tændte små smil i teamet. På en våd bane betyder bilens køreegenskaber nemlig mere end motorens råstyrke, så regnen blev hilst velkommen. Ulempen var så bare, at bilen aldrig havde kørt i regnvejr før, så man var på bar bund mht. at trimme bilen ind til en våd bane.

Det var derfor meget tilfredsstillende, at Kim Holmgaard placerede Nubira lige midt i feltet som 8. hurtigste bil under tidtagningen. Desværre blev han bagefter fradømt sin hurtigste omgang, da han under tidtagningen havde forladt pitten, mens denne var lukket. Det betød, at han i stedet måtte starte som nummer 11.


(Foto: Henning Smed)

Lige op til starten for det første heat faldt der igen lidt regn og det inspirerede Chevrolet-teamet til en satsning. Der blev sat regndæk på baghjulene og det var en rigtig god ide. I løbet af ganske få omgange arbejdede Kim Holmgaard sig op på en 7. plads, men så svigtede regnvejret. "Der kom ikke mere vand, så der begyndte ganske langsomt at blive et tørt spor på banen og så kom de andre bagfra," fortæller Kim Holmgaard, som langsomt faldt tilbage og sluttede på en 12. plads.

Det havde imidlertid ikke slukket lysten til at satse hos teamet og da det begyndte at regne svagt igen lige inden starten på andet heat, var man igen klar med regndækkene. "Vi var i den helt rigtige position til at satse! Der er rigtig meget at vinde ved at være på de rigtige dæk, hvis der kommer mere vand og fra en 12. plads har vi ikke meget at miste," vurderede Kim Holmgaard.

Og denne gang svingede pendulet i Chevrolet-teamets retning! Hvor flere af konkurrenterne havde store problemer på den glatte bane, kørte Nubiraen på skinner fremad i feltet og var midtvejs i løbet helt oppe som nummer 6. Lidt overmod i en nedbremsningsduel for enden af langsiden betød dog at Kim Holmgaard måtte slippe en enkelt konkurrent forbi, men 7. pladsen var et klart godkendt resultat i debuten.

"Vi var på forhånd lidt indstillede på, at det ville blive en svær dag, så på den baggrund er resultatet helt klart bedre end forventet. Men som konkurrencemenneske vil jeg pr. natur nu altid helst vinde og der mangler vi altså noget endnu. Men vi er kommet godt i gang og alle i teamet arbejder bare så koncentreret på at forbedre bilen allerede. Vi skal nok komme længere frem - det er jeg sikker på," vurderer Kim Holmgaard.

Chevrolet Danmark

Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Jyllandsringen
  • 03/05/09 - Jyllandsringen - Advan Cup
  •