Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Kenneth Madsen testede kørestil og undervogn

Rally Sprint 
05/05/09 

- i Sverige ved Lille Mats Rallysprint i Hässleholm
Kenneth Madsen og Carina Møller havde fået en opgave, inden der atter skulle køres om DM-points.
Der skulle trænes i at finde de rette linier i svingene. Et rallysprint er glimrende træning, særligt dette svenske modstykke til de danske.
 

På Garnisionen i Hässleholm er der 4 km. pr. omgang, hvor vi herhjemme er ganske stolte over at kunne præsentere 2 km. pr. omgang. Yderligere udfordringer i dette løb er de mange forskellige sving og veje med brosten, beton og asfalt.

Kenneth’s vejledere i teamet havde givet ham opgaven med at træne sin svingteknik. Han har et forbedringspotentiale ved at udnytte hele vejens bredde og komme korrekt ind i svingene, så udgangsfarten er højest mulig. Vejlederne, Claus Jensen og John Madsen, gik ud på prøven forskellige steder, for at betragte Kenneth’s kørestil under de tre heat løbet blev afviklet over. Og han vidste aldrig hvor de stod, så koncentrationen skulle holdes over hele hastighedsprøven, i alle tre heat. Det blev til en positiv oplevelse med ny viden og et bevis på hvor svært det kan være inde i bilen, når der køres i fuld fart.

En anden opgave, var test af undervogn. Teknikerne havde monteret nye fjedre i undervognen og specielt tre steder på hastighedsprøven, hvor bilen bliver løftet, kommer skævt ned og efterfølgende skal bremses ned på 30-40 meter, var kongeeksempler på rallyudfordringer, når det er bedst.
Her kunne man tydeligt mærke forskel på de forskellige affjedringer.

Kenneth Madsen og Carina Møller havde tilmeldt sig i klasse 5 ”B-förare” for 2-hjulstrukne biler, hvor en sværm af Volvo 240’ere var klar til kamp, heriblandt Erik Larsen, men også et andet dansk Suzuki Swift hold, Claus Steensen og Peter Petersen, deltog i klassen.
Kenneth og Carina vinder klassen efter et problemfrit løb og med mere viden i værktøjskassen. Klar til næste løb fredag 8. maj i Næstved, hvor 2. afdeling af Yokohama Mesterskabet køres.

Madsen Motorsport
Troels Lund


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Kenneth Madsen
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: