Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Testdag for Audi og Mercedes på Hockenheim

DTM 
02/05/09 

DTMHer kort før sæsonstart testede DTM teams fra mandag til torsdag på Hockenheim. Oliver Jarvis og Timo Scheider var altdominerende i disse dage.
 


Tom Kristensen i sin nye DTM Audi, han satte den tredje bedste tid på andendagen.
(Foto: Natascha Theisen)

Små 3 uger før starten på 2009 sæsonen i DTM testede både Audi og Mercedes deres biler, både den nye og den gamle generation af racere. Testdagene bød på meget forskelligt vejr, så det var perfekte betingelser for at teste både langdistancer og forskellige opsætninger af bilerne. Både journalister og tilskuere kunne også se hvordan de nystylede 2009 biler ser ud.


Martin Tomczyk på vej tilbage i pit med sin nystylede Audi.
(Foto: Natascha Theisen)

I første test dominerede Audi. Oliver Jarvis var hurtigst både morgen og eftermiddag, med en omgangstid på 1:33.272 minutter satte han ovenikøbet hurtigste omgang. Den bedste kører fra Mercedes var teamets eneste kvindelige kører, Susie Stoddart.


Den hurtigste kvindelige Mercedes kører, Susie Stoddart.
(Foto: Natascha Theisen)

I anden test, som skete under ret våde forhold, var det igen Audi, der dominerede. Med Mike Rockenfeller, Martin Tomczyk og Tom Kristensen var det 3 Audier i front i formiddagssessionen. Poleposition til eftermiddagssessionen gik til den forsvarende DTM mester Timo Scheider.
Bedste Mercedes i de to træninger var Gary Paffett.


Gary Paffett var den hurtigste Mercedes.
(Foto: Natascha Theisen)

Onsdag, testens tredje dag, var endnu engang præget af Audi dominans, nu under gode tørre forhold: Oliver Jarvis viste sig endnu engang som dagens hurtigste kører.


Oliver Jarvis er igen blandt de hurtigste.
(Foto: Natascha Theisen)

På testens sidste dag, greb Mercedes kørerne deres chance - og Bruno Spengler var dagens hurtigste.


Timo Scheider i den nye DTM Audi 2009.
(Foto: Natascha Theisen)

I løbet af de 4 testdage, var der dog også teams der var knap så heldige. Hårdt ramt blev fx. TME Futurecome Team Audi. På testens første dag, smadrede den danske yngling Christian Bakkerud sin Audi baglæns ind i barrieren i "Parabolica" svinget, og ødelagde bilens bagende fuldstændig. Grunden var et defekt bremsesystem, og derfor blev bilen fragtet tilbage til Ingostadt til et grundigt check.


Ralf Schumacher i ny Mercedes CLK 2009.
(Foto: Natascha Theisen)

Også Ralf Schumacher ødelagde sin nye CLK Mercedes 2009. Mekanikernes hårde arbejde natten over, gjorde det dog muligt for Ralf Schumacher igen at stille til start på testens sidste dag.

Som absolut seneste nyt, bekræftede Dr. Colin Kolles på testens sidste dag, at han stiller til start med tre 2007 Audi A4 i DTM sæson 2009. Udover danske Christian Bakkerkud og Johannes Seidlitz, har også tjekken Tomas Kostka fået et sæde.

DTM sæson 2009 starter i weekenden 15.-17. maj, altså om små 3 uger - på Hockenheim. Og Motorsporten.dk er selvfølgelig på plads og giver dig facts, nyheder, resultater og en masse billeder.

Kilde: Natascha Theisen

Pia Steengaard

Læs mere om:
 • Bruno Spengler
 • Christian Bakkerud
 • Gary Paffett
 • Johannes Seidlitz
 • Martin Tomczyk
 • Mike Rockenfeller
 • Oliver Jarvis
 • Ralf Schumacher
 • Susie Stoddart Wolff
 • Timo Scheider
 • Tom Kristensen
 • Tomas Kostka
 • Hockenheim
 •