Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM præsentation

Den næste store dansker i motorsport

DTM
præsentation 

03/05/09 

- Christian Bakkerud
På den officielle testdag for DTM på Hockenheim, havde Motorsporten.dk lejlighed til at interviewe den unge danske racerkører, Christian Bakkerud. Han fortalte om sin karriere, men også lidt om den forestående sæson.
 

Den unge Danske racerkører Christian Bakkerud er en af de nye kørere i 2009 sæsonens DTM og Sportscar serien. Han kører for det private Audi Team Kolles – i DTM i en 2007 Audi A4 DTM og i Sportscar serien i en Audi R10.


(Foto: Natascha Theisen)

NT:
Først og fremmest tak for at du giver dig tid til et kort interview med Motorsporten.dk. – Mit første spørgsmål er: Hvorfor blev det motorsport?

Christian Bakkerud:
Det hele startede ved en fødselsdagsfest for en kammerat. Vi var i et Gokart center ikke så langt hjemmefra. Efter det var jeg der hver dag efter skole for at køre – og sådan startede det.

NT:
Du startede din karriere i 1995 i en alder af 11 år. Kan du fortælle lidt om starten på din professionelle karriere? Hvad har højdepunkterne været?

Christian Bakkerud:
Jeg startede i juniorrækken og vandt en masse mesterskaber der. Følelsen af at være den hurtigste og af at vinde, er helt fantastisk i så ung en alder.

NT:
Efter at have kørt kart i et stykke tid, tager du hurtigt skridtet videre til at køre Fomel BMW serien og derefter GP2. Det er jo normalt den klassiske vej til Formel 1. Hvordan kan det være du ikke fortsatte ad den vej, men i stedet skiftede til Touring og Sportscar løb?

Christian Bakkerud:
For mig som ung kører vil det være meget, meget vanskeligt at komme ind i Formel 1 og der ville ligge en tung byrde på mine skuldre.
Helt ærligt, jeg ser Formel 1 som en ubehagelig og kold sport med mest fokus på penge. Jeg er rigtig glad for at være i DTM og Audi teamet. Vi er som en hel lille familie, hvor alle kender alle. Og så er DTM i dén grad skabt for fansene. Prøv engang at sammenligne; i Formel 1 betaler tilskuerne en frygtelig masse penge for billetten, uden overhovedet at se kørerne og få autografer. I denne serie kan vores fans komme og kigge, og der kan også være mulighed for en lille snak. – Det er fedt!


(Foto: Natascha Theisen)

NT:
I GP2 var du ude for et grimt uheld og var nødt til at opgive sidste sæson af helbredsmæssige årsager – er du helt klar nu?

Christian Bakkerud:
Jeg har haft problemer med min ryg i to år siden uheldet, så jeg besluttede mig for at rive et år ud for at slappe af. Indtil videre er alt ok – og jeg er helt fit for fight!

NT:
I denne sæson skal du både køre i en DTM Audi og en Audi prototype. Kan du beskrive forskellen mellem formel racerne, DTM biler og prototyper?

Christian Bakkerud:
Den største forskel er nok downforcen, selvom DTM bilerne også har meget downforce. Formel racerne vejer kun omkring 500 kg, og har meget bedre greb og bremseevne - og det betyder altså meget, specielt i de hurtige kurver.
Den største forskel mellem en formel racer og prototypen er nok dieselmotoren - den larmer nemlig overhovedet ikke. Man hører slet ikke motoren på samme måde som man gør i karts og andre racerbiler - og det er ret underligt og kræver altså noget tilvænning!

NT:


(Foto: Natascha Theisen)
Kan du prøve at forklare forskellen mellem de forskellige løbstyper?

Christian Bakkerud:
Den største forskel er måden man kører på. I Sportscar serien kører man typisk lange stints, så man er nødt til at være mere forsigtig og passe langt bedre på sine dæk. Du skal holde fokus på at fuldføre. I DTM er løbene meget hurtige og der sker meget mere end i et langdistance løb. I de korte løb kan du godt presse dine dæk lidt mere. Men uanset hvad, er du nødt til at yde dit allerbedste hver gang for at få succes - og det har jeg tænkt mig at gøre!

NT:
Hvad er dit mål for sæsonen? Hvor ser du dig selv i slutningen af DTM sæsonen - og hvad tror du dine chancer er i en Audi DTM 2007?

Christian Bakkerud:
Jeg ved det vil blive vanskeligt, for ikke at sige noget nær umuligt at kæmpe om podiepladser i en 3 år gammel bil, medmindre der sker noget uforudset. Jeg håber bare, jeg er i stand til at slå 2008'eren og i hvert fald vise, hvad jeg kan.
Men jeg synes det er fedt at køre denne Audi A4 DTM, jeg har aldrig før kørt en touring car, men det er helt vilde kræfter og down force den har - og med nye dæk har du et super greb! Det er helt vildt sjovt at køre en rigtig racerbil.

NT:
Tak for din tid, og held og lykke med sæsonen.

Kilde: Natascha Theisen

Pia Steengaard

Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Hockenheim
  • DTM Præsentation 2009 - tilskuerrekord!
  •