Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Kompakt start på sæsonen i Advan Cuppen

Advan Cup 
30/04/09 

Deltagerne i de serienære standardvogne åbner sæsonen på søndag
Mens størstedelen af bilsportens asfaltbaneklasser først begynder deres kamp om Danmarks- og DASU-mesterskaber i weekenden den 9.-10. maj, lyder startskuddet til et af de blot tre officielle DIF-anerkendte Danmarksmesterskaber allerede på søndag. På FDM Jyllandsringen køres første afdeling af Advan Cuppen nemlig for de serienære standardvogne, og der bliver tale en meget kompakt premiere.
 

Hvor en mesterskabsafdeling normalt strækker sig over to dage med en træning og en tidtagning på førstedagen og to løb på andendagen, gøres der denne gang en undtagelse. Deltagerne ryger direkte ud i en tidtagning søndag middag klokken 12.20, og så finder de to løb ellers sted klokken 14.50 og 17.05.

I forhold til sidste år er der sket store forandringer i Advan Cup-feltet. Den regerende Danmarksmester, Kent Iversen, Lysabild, har i år valgt at koncentrere kræfterne om sportsvognene i Peugeot Spider Cuppen, men til gengæld vender en tidligere Danmarksmester tilbage til klassen. Det er Kim Lund, Silkeborg, som efter en sæson i Danish Touringcar Championship jagter sin tredje DM-titel, denne gang for et team med navnet Team Point S Motorsport.


Den dobbelte Danmarksmester Kim Lund vender i år tilbage til Advan Cuppen med denne Peugeot 307.
(Foto: Morten Alstrup)

Et andet nyt team, der gør sin entré i klassen, er Chevrolet Motorsport Danmark. Teamet har i de sidste to sæsoner med stor succes slået deres folder i Danish Touringcar Championship, hvor man sidste år vandt teammesterskabet, og nu gør man så sit første angreb på Advan Cuppen. Her bliver chaufføren Kim Holmgaard, Aalborg SØ, der i 2007 blev nummer fem i klassen.


Chevrolet gør sin entré i Advan Cuppen, hvor Kim Holmgaard skal køre denne Chevrolet Lacetti.
(Foto: Morten Alstrup)

Udover den lyseblå Chevrolet Lacetti kommer Advan Cup-feltet til at byde på yderligere et par nye bilmodeller.

Den tidligere topkører i klassen, Lars Vendelbo, Hadbjerg, har genetableret sit gamle team LV Motorsport, og her har man i de seneste måneder arbejdet på højtryk for at få klargjort to nye Peugeot 308-modeller, der skal køres af den tidligere DTC-kører David Falch, Roskilde, og sidste års firer i mesterskabet, Anders Majgaard, Søborg. Herudover stiller teamet også til start med en af de efterhånden klassiske Peugeot 307-modeller til Peter Obel, Kalundborg.

Tredje og sidste nyhed er også en biltype, som kendes fra Danish Touringcar Championship. Det er en BMW 320i E90, som Peter Juhl Jensen, Hejnsvig, stiller til start med. I DTC-klassen er det en speciel evolutionsmodel, man anvender, der har en række finesser, som ikke er tilladt i Advan Cuppen, men med de resultater, BMW-modellen hidtil har opnået i bilsportens kransekageklasse på netop FDM Jyllandsringen, er der ingen tvivl om, at mærket vil stå stærkt netop her. Samtidig har Peter Juhl Jensen tidligere også bevist sine evner bag rattet af en racerbil. Tilbage i 2006 vandt han netop sæsonpremieren i Advan Cuppen på FDM Jyllandsringen. Og det endda i en bil, der havde adskillige sæsoner på bagen!

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • David Falch
  • Kim Holmgaard
  • Kim Lund Johansen
  • Lars Vendelbo
  • Peter Juhl Jensen
  • Peter Obel
  • Jyllandsringen
  • 03/05/09 - Jyllandsringen - Advan Cup
  •