Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mercedes-Benz på vej ud af Formel 1?

Formel 1 
28/04/09 

Overskriftens indhold er i de seneste dage blevet vendt og drejet i medierne - godt hjulpet af nærmest uofficielle udmeldinger fra Mercedes-Benz selv. Forude venter en ny sag for McLaren-Mercedes teamet. Efter spy-gate sagen er det nu lie-gate sagen som kan gøre det onde ved teamet.
 

McLaren-Mercedes skal stå skoleret for FIA - igen fristes man næsten til at sige. Denne gang drejer det sig om at den nu fyrede sportslige direktør i teamet, Dave Ryan, og køreren Lewis Hamilton over teamradioen, skulle have afgivet usande oplysninger, med henblik på at få Toyota køreren, Jarno Trulli, straffet for at have overhalet under en safetycar periode i det australske Grand Prix. Det drejer sig for anklagerens synspunkt om at der er givet usande og dermed har have bragt Formel 1 sporten i miskredit i henhold til det sportslige reglement - artikel 151c.

McLaren-Mercedes blev i første omgang diskvalificeret i det australske Grand Prix, men sagen er ikke slut. McLaren-Mercedes skal afgive møde i WMSC. Her er det ikke umuligt at yderligere straf kan pålægges teamet. Mange forestiller sig at teamet kan få den vel strengeste straf man kan få, nemlig udelukkelse fra 2009 sæsonen. Sker det, vil Mercedes-Benz overveje situationen om det er værd at deltage i Formel 1. Det er i hvert fald hvad Dieter Zetsche - CEO i Daimler-Benz koncernen - har udtalt til tyske medier.

Afhængig af en eventuel strafs størrelse, vil den store tyske koncern altså overveje situationen. Bliver en eventuel straf for stor i deres øjne, har teamet og mærket bag, et kæmpestort image-problem. Kan man tåle 2 store sager så kort tid efter hinanden? Sandsynligvis ikke. Bliver en eventuel straf for hård, har teamet et problem med blandt andet sponsorerne. Disse vil unægteligt føle sig forbundet med teamets straffe og vil derfor sandsynligvis ikke være med mere.

Dernæst opstår så et andet problem, som rammer hårdt økonomisk. Hvem vil købe Mercedes-Benz's aktieandel i McLaren teamet? Lige nu ejer Mercedes-Benz 40 % af aktierne i teamet. Trækker Mercedes-Benz sig, skal aktierne sælges til interesserede investorer eller tilbagekøbes af teamet selv. Så kan Mercedes kun tillade sig at kalde sig leverandør af motorer til Formel 1 sporten. I morgen onsdag skal sagen for WMSC og mange venter at en afgørelse også vil falde onsdag. Det bliver en spændende dag for mange. Afhængig af udfaldet, lidt for spændende.

Dons

Læs mere om:
  • Team McLaren Mercedes
  •