Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Tegllund Racing – nyt team i dansk motorsport

Danish Endurance
Championship 

28/04/09 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTegllund Racing er et nyt team, der i år gør sin entré i dansk motorsport, hvor teamet deltager i Danish Endurance Championship – den hjemlige løbsserie bestående af fem Mini Le Mans-løb på de danske racerbaner.
 

Men selv om Tegllund Racing som sådan er et nyt team, er det bygget op omkring en række erfarne – og succesrige – kræfter fra motorsportens verden, både når det gælder kørerne, men også når det gælder det tekniske bagland. Tegllund Racing er 100 % finansieret af samarbejdspartnere og sponsorer. Dette har kun været muligt grundet Tegllund A/S gode renomme samt de kompetente og professionelle personer omkring Tegllund Racing. Hele teamet er baseret på frivillig og ulønnet arbejdskraft.


Tom Pedersen og Per Johansen klar til weekendens løb.
(Foto: Tegllund Racing)

Tegllund Racing vil ligeledes blive brugt som et samarbejdsprojekt i firmaet Tegllund A/S på tværs af afdelinger og byer, for der igennem at opnå en god team-ånd. Ønsket er selvfølgelig også, at synliggøre Tegllund A/S på en spændende og anderledes måde. Dette vil blandt andet udmønte sig i målrettede events, med følgende fokuspunkter:

KUNDER: Give kunderne en oplevelse ud over det sædvanlige, for at opbygge og videreudvikle relationerne.

MEDARBEJDERE: Socialt samvær på en anden og spændende måde.

SAMARBEJSPARTNERE: Sponsorarrangementer for deres kunder.

UDSTILLINGER: Deltagelse i relevante udstillinger såvel i Tegllund regi samt med vores samarbejdspartnere

TEGLLUND RACING CONCEPT: Salgsbiler styles med ekstra udstyr og døbes herefter Concept. Kun biler, der er stylet af Tegllund Racing, bærer navnet Concept.

Manden bag det hele
Bag Tegllund Racing står Per Johansen. Til daglig står han i spidsen for Tegllund A/S og de fem bilforretninger virksomheden driver i Grindsted, Vejle, Fredericia, Kolding og Vejen. Per Johansen har også en baggrund indenfor motorsporten, hvor han bl.a. har, vandt det danske mesterskab i rally sammen med Jørgen Nielsen – den mand, som er teknisk ansvarlig for teamet.

”Jeg har været aktiv indenfor motorsport, siden jeg var 14-15 år, og jeg har kørt rally, fra jeg var 18 år og i en lang årrække derefter. Efter dette holdte jeg en lang pause, da jeg har involveret mig dybt i bilbranchen med en masse forskellige projekter,” forklarer Per Johansen. ”En dag sidste sommer kom jeg så til at snakke med Jørgen Nielsen, og vi syntes, at det kunne være sjovt at skabe et motorsportsprojekt på vores gamle dage.”

Tegllund Racing indsætter en specialbygget racerbil med ca. 240 hestekræfter under motorhjelmen i de fem langdistanceløb, som typisk har en varighed af fire timer. Foruden Per Johansen skal bilen køres af racerlegenden Kurt Thiim og DTC-køreren Tom Pedersen fra Christiansfeld.

Hobby med professionel indstilling
”Da vi startede, var det meningen, at det hele skulle foregå på hobbyplan. Det er det egentlig også, men det er blevet lidt semi-professionelt alligevel,” siger Per Johansen. ”Det hænger nok også sammen med den indstilling, der præger hverdagen og mine medarbejdere i Tegllund-forretningerne. Der er ingen af os, som gør noget halvt. Til racerteamet har vi fået nogle erfarne parter i Jørgen Nielsen, Kim Boisen, og så har vi godt ti andre medhjælpere bl.a. fra vores forretninger, som hjælper med hele set-uppet.”

Mens langdistanceløb bliver en ny udfordring for Per Johansen, er hans to medkørere meget rutinerede i disciplinen. Kurt Thiim sad således bag rattet af den bil, der sidste år vandt mesterskabet i klasse 3 for de største biler, mens Tom Pedersen i 2007 tog titlen i klasse 2 – den deltagermæssigt største klasse, og den klasse, som Tegllund Racing stiller op i.

Satser på top 3 ”Vi kører med for at vinde, og jeg tror også, at vores chancer er gode,” siger Tom Pedersen, der i år også deltager i den hårde DTC-klasse. ”Jeg synes, at vi kommer med en god pakke, vi har en god bil og nogle gode mekanikere og både Kurt og jeg kører rimeligt stærkt. Per er også kommet godt efter det, så jeg tror, at det bliver godt.”

Tegllund Racings første løb finder sted den 2. maj på Jyllandsringen, og det bliver første gang i mange år, at Per Johansen atter skal i konkurrence.

”Siden jeg i august sidste år traf beslutningen om at skabe teamet, har jeg selv trænet meget med min fysik, så vi satser på, at vi kan være med i toppen, i top 3 vel at mærke,” siger Per Johansen.

Tegllund Racing


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Per Johansen
  • Tom Pedersen
  • Tegllund Racing
  • Jyllandsringen
  •