Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Op og nedture for Kevin Magnussen

Formula Renault
2.0 NEC 

27/04/09 

- uskadt efter crash med 250 km/t
For Kevin Magnussen blev weekendens afdeling i Formel Renault 2.0 NEC på Hockenheim endnu en lærerig affære i jagten på erfaring på vejen mod målet, Formel 1.
 

Kevin Magnussen startede stærkt og sikrede sig i sin Formel Renault fra Team Motopark Academy en flot Pole Position til lørdagens første løb.

Kevin tog starten og førte første omgang, men var under hårdt pres bagfra. En konkurrent klemte sig forbi og i et forsøg på at kæmpe sig tilbage med det samme røg Kevin udenfor sporet og røg ned på en placering som nummer syv. Herfra svarede Kevin dog flot igen og sluttede løbet på en tredjeplads efter vinderen Felix Da Costa og andenpladsen Adrian Quaife-Hobbs.

Lørdagens placering gav en startplacering som nummer seks til søndagens løb. Herfra fik Kevin en god start og var femmer efter første omgang. Men på anden omgang går Kevin forbi holdkammerat Da Costa på langsiden mod hårnålen, men Kevins baghjul rammer holdkammeratens forhjul og sender øjeblikkeligt Kevin af banen og direkte i muren, hvor Kevin rammer baglæns med 250 km/t. Bilen bliver kastet tilbage over banen, hvor Kevin rammer endnu en konkurrent i et voldsomt sammenstød. Kevin kunne bagefter kravle uskadt ud af bilen, med et trælår som eneste skade, da låret havde ramt gearstangen.

”Jeg fik en masse erfaring i den her weekend” fortalte Kevin Magnussen efter løbet. ”Det startede rigtig godt med Pole Position. Men lørdagens løb gik ikke efter planen. Jeg kom godt fra start, men blev for ivrig, da jeg blev overhalet. Jeg ville alt for hurtigt tilbage i kampen og det kom i stedet til at koste. Jeg vidste, jeg var hurtig nok til at vinde og det fik jeg da også vist ved at sætte hurtigste omgang, men det kostede for meget tid at kæmpe mig tilbage fra syvendepladsen.

I søndagens løb var jeg mere forsigtig i starten, da jeg ikke ville risikere at lave samme fejl som lørdag. Da jeg går forbi Antonio på langsiden på anden omgang, på banens hurtigste sted, rammer hans forhjul mit baghjul, hvilket snurrer mig rundt, så jeg ryger over græsset og baglæns i muren. Muren står i en vinkel, så jeg rammer den næsten vinkelret med 250 km/t. Jeg fortsætter tilbage ind på banen, ryger nærmest igennem svinget, hvor jeg rammer endnu en konkurrent som jeg ryger henover. Det var et sindssygt crash, men jeg er imponeret over sikkerheden. At være involveret i sådan et crash og så slippe med et trælår, er for vildt”.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Motopark Academy
  • Hockenheim
  • 26/04/09 - Hockenheim - Formula Renault 2.0 NEC
  •