Speedcar Series

Bahrain - Finale race 2

27/04/09

Vitantonio Liuzzi vandt finaleløbet og dermed sæsonens sidste race - Pointstillingen inden løbet havde lagt op til en kamp mellem Johnny Herbert og Gianni Morbidelli, men Morbidelli lå rimeligt trygt foran Herbert løbet igennem og så var italienerens mesterskabstitel hjemme.

Sæsonens sidste løb startede en smule turbulent - Jean Alesi der havde et uheld med motoren i første race og dermed røg udenfor mesterskabschancerne, skulle starte fra feltets bagerste plads, da rullestarten nærmede sig opløbet missede han startlamperne et kort øjeblik og antog de var blevet slukket og gav fuld pedal op igennem det forundrede felt.

Dette optrin gav lidt uro i feltet og for Johnny Herbert betød det at han fik muligheden for at avancere langt frem i rækkerne, helt op på siden af rivalen Gianni Morbidelli. Kunne han blot komme forbi var der chancen for at vinde den store rare præmiesum på $500.000 - Men han tog ingen chancer. Da de nærmede sig sving 1, lod han Morbidelli komme forrest, det kostede desværre også et lille puf fra den bagvedliggende Ramez Azzam og Herbert spandt en tur rundt efterfølgende - Det lykkedes dog Herbert efterfølgende at få kæmpet sig fra en 11. plads op til en 6. plads, hvor han nu kunne skimte Morbidelli og havde der været tid til en omgang mere, så havde han givetvis også snuppet Morbidelli's placering.

Speedcar mesterskabet blev vundet af Gianni Morbidelli.
(Foto: Speedcar Series Media)
Vitantonio Liuzzi lå på en tredje plads efter Jean Alesi havde taget sin Stop-Go straf, testkøreren fra Force India var bleven sulten efter en sejr og på 8. omgang kom han forbi Al Maktoum og på den 14. omgang fik han efter flere forsøg lagt Thomas Biagi bag sig og denne placering beholdt han hele vejen hjem og kunne dermed smykke sig med sæsonens tredje sejr og de sidste point til at vinde teammesterskabet.