Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Suzuki Swift Challenge

16 årig motorsport talent på Padborg Park

Swift Challenge 
23/04/09 

For mange mennesker er motorsport noget der er forbeholdt voksne mennesker, men Danmark har en lang og stolt motorsportstradition, og de fleste kørere er startet i barndommen. Både Jason Watt og Jan Magnussen startede som helt unge med at køre go-kart, og lige præcis go-kart er et rigtig godt sted at begynde, når man er ung.
 

Motor Sport Sønderjylland arbejder hele tiden med talent udvikling, og der kommer hele tiden nye spændende talenter på banen. Et godt eksempel er den 16 årige lastbilmekaniker fra Padborg, Kenny Rossen, der startede sin karriere i Skærbæk Go-kart Center for 2 år siden, og i sidste weekend så kunne sætte sig bag rattet i en rigtig racerbil, da han debutterede på Padborg Park i Suzuki Swift Challange.


(Foto: Søren Lyng Benthin - Motor Sport Sønderjylland)

Motor Sport Sønderjylland mødte Kenny, få minutter før debutten, og spurgte ham:

”Hvad er dine forventninger til dagen løb?”
Kenny: ”Jeg vil ikke sætte forventningerne alt for højt, da dette er mit første løb, og jeg ikke har haft den helt store træning op til løbet, så jeg skal bare ud og have det sjovt, og kører mig så langt op i feltet som muligt”

”Hvad siger dine forældre til at du kører motorsport?”
Kenny: ”Det har de det fint med, jeg skal faktisk dele bilen med min far, som også skal kører med i sæsonnen i år, så det er lidt af et familie foretagne”.

”Hvad siger dine venner til at du kører motorsport?”
Kenny: ”De synes at det er ret sejt, og der er også et par stykker af dem, der også gerne vil igang med motorsport, men det er jo ikke helt billigt”

”Hvad koster bilen, og hvad forventer du at sæsonnen kommer til at koste?”
Kenny: ”Bilen koster ca. 140.000,- kroner, og hvis jeg kan holde sæsonnen skadesfri, tror jeg at det hele løber op i ca. 180.000,- kroner”.


(Foto: Søren Lyng Benthin - Motor Sport Sønderjylland)

Motorsport kan være en dyr sport, men Suzuki Swift Challange ligger i den billigere ende. Motor Sport Sønderjylland har også udviklet klassen MSS Youngtimer Challange, hvor man kan komme til at køre motorløb for så lidt som 30.000,- kroner for en hel sæson. En del af udgifterne dækkes af sponsorere, og resten må man have op af egen lomme, så en billig sport er det ikke, men når man først én gang har siddet bag rattet i en racerbil og mærket suset, er man solgt, og så er det bare et spørgsmål om at spare sammen til drømmebilen.

Kenny sluttede sin debut sidst i feltet, men glæder sig allerede til næste løb, og Motor Sport Sønderjylland er helt sikre på at Kenny nok skal få kørt sig længere op i feltet i løbet af sæsonnen.

Sport Sønderjylland
Søren Lyng BenthinLæs mere om:

  • Kenny Rossen
  • Padborg Park
  • 18/04/09 - Padborg Park - Swift Challenge
  •