Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

FCM første danske klub i Superleague Formula

SuperLeague 
21/04/09 

Ulvene er klar til 300 km/t med et af dansk motorsports største talenter bag rattet
FC Midtjylland lancerer nu sin tredje professionelle sportsgren. Med det 25-årige stortalent Kasper Andersen i sædet er FC Midtjylland med, når startskuddet lyder til årets Superleague Formula på den traditionsrige Magny-Cours bane i Frankrig den 27. og 28. juni.
 

- Det er målet kontinuerligt at udvikle underholdningsvirksomheden FC Midtjylland. Med FCM Racing som nyt forretningsområde er vi den første fodboldklub i Danmark, der går ind i motorsport, siger Claus Bertelsen, adm. dir. for FCM Holding A/S.

Den nye løbsserie, der i mangt og meget minder om F1, er klar til sin anden sæson. Konceptet er, at racerbiler repræsenterende kendte fodboldklubber, kører mod hinanden. For nylig meldte den franske mesterklub Olympique Lyonnais sig med en bil. Med optagelsen af FC Midtjylland er årets felt komplet med 20 V-12 racere. Bilerne, der yder 750 hk. og nemt klarer over 300 km/t. på langsiderne, er ens. Så det er kørernes individuelle færdigheder, der afgør placeringerne.

- FC Midtjylland er en ambitiøs og veldrevet organisation med en spændende fremtid. Klubben fortjener pladsen i feltet, siger spanske Alex Andreu, præsident for Superleague Formula.

FC Midtjyllands formand ser frem til den nye udfordring og de muligheder, et nyt forretningsområde åbenbarer.

- Vi glæder os til at tilbyde vores sponsorer helt nye kommercielle muligheder som eksponering på bil og kører, oplevelsesture til løbene i udlandet og events i Danmark. Desuden håber vi at kunne tiltrække nye fans. Motorsport har traditionelt godt fat i Danmark og står især stærkt i vores region, siger Claus Bertelsen.

Et investorselskab er med til at skabe de økonomiske rammer for FCM Racing, der bliver et datterselskab under FCM Holding A/S.

- Der er tale om en klar fordel for FCMs aktionærer, investorselskabet, klubbens fans, motorsports-Danmark, sponsorerne, Kasper Andersen og naturligvis FC Midtjylland, der stiller brand, know-how og arbejdskraft til rådighed, forklarer Claus Bertelsen.

Central i projektet bliver den 55-årige Karl-Åge Jensen fra Viborg. En rutineret motorsportsmand og syv-dobbelt dansk mester i rally samt erfaren erhvervsmand med et mangeårigt kendskab til professionel sport.

Perspektiv i motorsportstalenter

- Det er en fantastisk dag for dansk motorsport. Indtil nu har vi fået for lidt ud af talentmassen i Danmark. Men nu går en virksomhed ind og satser målrettet på talentudviklingen herhjemme. Forhåbentlig bliver Kasper Andersen Danmarks næste store stjerne, siger Karl-Åge Jensen, der er konsulent for FCM Racing.

FC Midtjylland etablerede Danmarks første fodboldakademi og satte talentudviklingen af fodboldspillere i system.

- Nu vil vi udvikle et af landets største motorsportstalenter yderligere. Kasper har allerede vist sit talent og besejret nogle af verdens bedste, siger Claus Bertelsen.

Kasper Andersen, der kommer fra Silkeborg, glæder sig til at repræsentere en dansk klub.

- Det bliver helt specielt at køre for FC Midtjylland. Bilerne er ens, så jeg er sikker på, vi kommer til at markere os i toppen, hvor målet er at slutte i Top 5, siger Kasper Andersen.

FCM-raceren skal blandt andet konkurrere med biler fra Liverpool FC, Borussia Dortmund, AC Milan, FC Porto, PSV Eindhoven, Anderlecht og Sevilla FC.

Løbsserien, der indledes på Magny-Cours i Frankrig, kommer blandt andet forbi Zolder i Belgien, Estoril i Portugal og klassiske Monza i Italien. Sidste afdeling køres den 7. og 8. november.

FCM-raceren og Kasper Andersen præsenteres på SAS Arena i forbindelse med SAS Liga-kampen mellem FC Midtjylland og SønderjyskE mandag den 27. april.

FC Midtjylland


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  •