Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Kart

Nørtoft vandt 1. afdeling af Dansk Super Kart

Dansk Super Kart 
22/04/09 

Der blev i denne weekend kørt 1. og 2. afdeling af Dansk Super Kart 2009 på Thy Motorsport. Der var 109 tilmeldte kørere til dettes års stjernerace.
Jacob Nørtoft som er en af favoritterne i den danske Super Kart, kørte i weekenden om titlen i KF2 klassen.
 

Han startede sin weekend godt, og udover lidt problemer med karten i morgen træningen så havde Jacob fart i den nye CRG kart. Allerede i de første kvalifikations heat viste Jacob flot kørsel, og lå i toppen af det hårde felt. Nicolaj Møller Madsen som er regerende mester i Dansk Super Kart KF3-klassen kører i år i KF2 og var lige i hælende på Nørtoft - men der skulle mere til at slå Jacobs enorme flotte kørsel ud, og Nørtoft var en helt sikker vinder af både Pre-finale og Finalen lige foran teamkammeraten Thomas Krebs og Nicolaj Møller Madsen.


Jacob Nørtoft i front - med Nicolaj Møller Madsen lige bag sig.
(Foto: HP Christensen)

Søndagens 2. afdeling startede også rigtig godt for Jacob, og igennem hele dagen viste han stor klasse ved at være konstant i toppen af KF2 feltet. Han måtte dog i tidtagningen udgå tidligt da motoren satte sig, men Nørtoft formåede alligevel at køre 3. hurtigste tid på de få omgange han fik.

Med en startplacering helt i front i finalen, timede det til endnu en fortjent sejr til det unge stortalent, men da starten går og feltet rammer det første venstresving, bliver Jacob påkørt bagfra og må ud i gruset. Dog får Jacob gang i karten igen, og må køre sig tilbage til feltet - og dér viser Jacob endnu engang sit talent, og store erfaring - han formår at køre sig fra en sidste plads op som nummer 15.

Allerede i løbet af denne uge, er Jacob afsted igen - denne gang på Oschersleben i kampen om det tyske mesterskab.

Janni Storm


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Thomas Krebs
  •