SuperSport
600 VM Series

22/04/09

Både Team I og II i Søborg Racing MC på pallen i årets første serieløb
"Team I" kom på pallen med Flemming Zweidorff på en flot 2 plads i SuperSport-600 klassen. Alene det at kvalificere sig til finaleløbet i SuperSport klassen var en udfordring, for løbet var slået sammen med SuperSport750 ccm og der var næsten 60 kørere i alt, hvor de 44 hurtigeste måtte stille til start.

Vi havde en del regn og med temperaturer på 9 grader fredag og 11 grader lørdag, så var det ikke let at få kørt en god kvalifikationstid hjem. Og skulle du være heldig at det blev et af de "tørrere" pas, så havde du jo stadig regndæk på, og de "koger" op og står ikke ret godt fast hvis der bliver et tørt spor på banen.

Flemming havde med hans Honda kvalificeret til at starte på 2. pladsen.
Helle Asbjørnsdatter blev kastet af cyklen og måtte en tur af banen i "vandret" stilling, men slap unden skader. Hendes Kawasaki måtte have nyt styr, gasrulle, fodhviler og lidt reperation af bagkåben inden den var klar igen. Men hun kvalificerede sig, og skulle stille som kører nummer 27 til start.

1 time inden SuperSport løbet lørdag eftermiddag gav Flemmings Honda op med motorproblemer. Hvorefter Jens lånte sin Kawasaki ud til Flemming, så Flemming kunne køre løbet. Men forventningerne til løbet var sat kraftig ned. Men Flemming kørte rundetider som var 3 sekunder hurtigere på Kawasakien end han gjorde på Hondaen, så 2. pladsen var hjemme. Fedt!!
Tak for lån, Jens!

Helle som startede på en 27. plads kørte 7 sekunder hurtigere i løbet, men kravlede kun 4 pladser op og sluttede på en 23. plads.
Så ingen point til hende denne gang.

"Team II" med Peter Jepsen, Jens Kammer og Stig Helmer kørte GEC, et 4 timers løb.
Peter kørte en knaldgod kvalifikationstid ind i det ene pas de havde til at lave en kvalifikationstid, og startede 3'er i deres klasse.

Det kræver stor koncentration og koordination mellem kørerne for at køre et sådant et løb hjem som en succes. Selv om dette var deres første løb, så kørte de en super flot en 3. plads hjem i GEC3 (German Endurance Class 3 - under 136 heste). Det var et løb hvor alle tre kørere kørte super stabilt, men alligevel formåede de at forbedrede deres tidligere tider med mange sekunder.

Team Søborg-MC Racing's test af Michelin's nye dæk "Pilot One" går over al forventning. Dækkende står godt fast og vi har alle en god tillid til dækket. Dejligt.