Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault 2000 Europa Serie

Weekend med op- og nedture

FR 2000 EU 
21/04/09 

Formel Renault 2000 Europa SerieJohan Jokinen bedste dansker i Barcelona
Årets første løb i Eurocup i Formel Renault 2.0 blev kørt i weekenden på Circuit de Catalunya i Barcelona. Efter tekniske problemer i de sidste to tests i henholdsvis Le Mans og Spa havde Johan igen muligheden for at vise, at han er af de absolutte topkørere i serien. Samtidig var løbet i Barcelona et bevis på, at konkurrencen i Eurocup ligger en klasse højere oppe end i de sekundære serier NEC og WEC.
 

At man ikke kommer sovende til succes i det hårde selskab var allerede tydeligt ved tidtagningen, hvor Johan som den bedste dansker kvalificerede sig til 7. startposition i begge løb.


Starten er gået i Barcelona til årets første løb i Eurocup FR 2.0. Johan i midten med sin gule racer.
(Foto: JJRacing)

I lørdagens race 1 kørte Johan et flot løb, hvor forholdene i slutningen af løbet blev vanskelige med let regn i den ene ende af banen, og Johan endte på 4.plads efter at Albert Costa blev diskvalificeret pga. ulovlige ændringer i sin gearkasse. Podieplaceringen forsvandt på næstsidste omgang, hvor Johan skred på en våd kerb, og det lykkedes portugiseren Antonio Felix da Costa at passere Johan. Kevin Magnussen udgik og Marco Sørensen sluttede på 14. plads.


Johan Jokinen og Antonio Felix da Costa i tæt duel.
(Foto: JJRacing)

”Det var hård kamp mellem Antonio Felix da Costa og mig gennem hele racet, hvilket gav de forreste muligheden for at holde afstanden til os. På næstsidste omgang ramte jeg en våd kerb og skred med bagenden, og Antonio kom forbi. Bilen kørte godt og det var selvfølgelig ærgerligt at slutte udenfor top-3, når man nu havde farten til det”, siger Johan Jokinen.

Om søndagen fik Johan en god start og lå i førergruppen i sving 2, da han bliver torpederet af englænderen Luciano Bacheta, som tog flere kørere fra den forreste gruppe med sig.
”Jeg ved ikke, hvad man skal sige om Bachetas kørsel, men han fik da rokeret rundt i placeringerne i toppen af feltet. Jeg tror at jeg mistede en podieplads og en top-3 placering i mesterskabstabellen. Men det var de første to løb i mesterskabet, så der er lang vej endnu.”

Ingen af danskerne kom igennem race 2, da både Kevin Magnussen og Marco Sørensen også udgik.

Johan Jokinen ligger nu på en samlet 8. plads i serien med 8 points, hvor den førende Antonio Felix da Costa har 22 points.
Næste afdeling af Eurocup finder sted i Spa- Francorchamps den 1.-3. maj.

JJRacing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Circuit de Catalunya
  • 19/04/09 - Circuit de Catalunya - FR 2000 EU
  •