Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Helio Castroneves frikendt

IndyCar
Series  

18/04/09 

Den brasilianske IndyCar stjerne Helio Castroneves blev i går aftes dansk tid frikendt i den skattesag der var tæt på at sende ham i fængsel
 

Nu danser han igen - men denne gang er det ikke i den amerikanske udgave af Vild med Dans (som Castroneves vandt i 2007), men i stedet af bar glæde, Helio Castroneves blev frikendt af den 12 mands store jury i retten i Miami for skattesvindel for cirka 35 millioner kroner.

Castroneves var sammen med sin søster Katie og sin advokat Alan Miller alle blevet sigtet i en indviklet skattesag hvor anklageren mente at de 3 bevidst havde undgået at betale skat af indtægter tjent mellem 1999-2004.
For Helio Castroneves gjaldt det specifikt om en sponsorkontrakt mellem ham selv og Team Penske, som 2001-2002 Indianapolis 500 vinderen havde underskrevet med teamet i slutningen af 1999 sæsonen.

Anklageren hævdede at Castroneves gennem et udenlands firma havde overført pengene til udlandet for derfor at slippe for at betale skat af dem. Men juryen var af an anden holdning, og Castroneves, hans søster og advokaten Alan Miller blev alle frikendt i sagen.

Castroneves stod til 6 års fængsel og udvisning af USA hvis han var blevet kendt skyldig i sagen, men frikendelsen betyder at den 33-årige racerkører allerede er med og kører for Team Penske igen når IndyCar Series afholder tids kørsel senere i aften ved Long Beach løbet.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Helio Castroneves
  • Marlboro Team Penske
  • Long Beach
  •