Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Cadett Junior

Sylvest Motorsport til sit første løb i år

Cadett Junior 
14/04/09 

11-årige Nicolai Sylvest deltager i år i sin første fulde sæson i gokartklassen Cadett junior, hvor han kører i en Alonso kart, og har sin far, den tidligere DTC-mester Jesper Sylvest, som teamchef.
 

Første løb var Baltic Rok Cup i Grindsted i weekenden 4. og 5. april. Her blev der lagt ud med træning torsdag og fredag, hvor mange forskellige setup blev testet. Både kartopsætning, men også motoren blev der justeret flittigt på, og det skulle senere vise sig, at lige netop motoren ville give en del problemer. Sidst på fredagen satte motoren sig, og Nicolai Sylvest måtte så køre resten af træningen med reservemotoren.

”Det eneste positive var, at Nicolai var ved at være kørt godt ind på banen og begyndte at finde farten,” fortæller Jesper Sylvest. ”Noget andet var vores løbsmotor, som jo helst skulle bruges til morgentræningen lørdag klokken 8. Men vi er så heldige at være supportet af Kennet fra Kennet’s Gokart Service på Fyn, så Kennet kørte da bare hjem til Vissenbjerg, lavede motoren og var tilbage i Grindsted lørdag morgen klokken 7. En stor tak til Kennet.”

Klokken 8 var Nicolai Sylvest klar til at køre motor til. Alt forløb som det skulle, så vi var klar til sidste træning klokken 9. Her kørte vi vores hurtigste tid til dato 42.419, som var 6. hurtigst af alle, så det tegnede godt. Til den kommende tidtagning forbedrede Nicolai tiden til 42.284, og det rakte til en startplacering som nummer 6. Alle andre havde ligeledes forbedret deres tider, dog havde Nicolai hentet væsentlig ind på de forankørenes tider, så tidsforskellen var minimal.

Der skulle køres 2 kvalifikationsheats over 18 omgange. I det første kom Nicolai i mål som nummer 5, og med hans hutigeste omgangstid til dato på 42.210 tegnede dette til at kunne blive rigtig stort, for hurtigste mand i dette heat var ingen ringere end Rasmus Martinussen i tiden 42.046. Kvalifikationsheat 2 skulle vise sig at blive hverdag igen, da 2 foran kørende stødte sammen og smed sand på banen, så Nicolai snurrede rundt og ud af banen uden at kunne komme i gang igen.

”Da man lægger placeringerne sammen fra begge kvalifikationsheats, rakte det til en startplacering til søndagens prefinale som nummer 8,” fortæller Jesper Sylvest. ”Her kørte Nicolai sig hjem som en flot nummer 3 med tiden 42.031, som var hurtigste tid af alle.”

Finalen gik over hele 28 omgange, og her fik Nicolai en god start, og efter 2 omgange var han oppe at føre for derefter at rykke ned som nummer 5. Efter en påkørsel af en konkurrent var der nu et rimeligt stort hul op til de fire forankørende, men Nicolai formåede at køre det ind igen. De lå nu 5 kørere i en lang række og kæmpede med mange placeringsskift. Ved starten af sidste omgang var Nicolai nummer 4, men cirka fem sving før mål kæmpede nummer 2 og 3 (Alexander Lindberg og Rasmus Martinussen) så meget om deres placering, at de helt glemte Nicolai, som så kørte inden om dem begge og kom i mål som nummer 2 med næsthurtigste omgangstid i 42.016 kun overgået af nummer 4 i mål, Rasmus Martinussen, som satte en tid 41,828 som var ny banerekord for klassen. Nummer 1 blev Daniel Lundgaard.


Jesper og Nicolai Sylvest efter andenpladsen.
(Foto: Lotte Brandt)

”Dette tegner til at kunne blive en rigtig stor sæson for Sylvest Motorsport,” slår Jesper Sylvest fast. ”Herfra skal der lyde en stor tak til Morten og Kennet fra Kennet’s Gokart Service for deres uvurderlige hjælp.”

Sylvest Motorsports næste løb bliver første afdeling af Sjællandsmesterskabet i Korsør den 25. april.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •