Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Sekunder fra sæsonens første rallysejr

Rally Sprint 
12/04/09 

Blot få dage efter premiereløbet i Danmarksmesterskabet i rally stillede Peugeot Sport Dealer Team Danmark langfredag op til sin anden konkurrence i år. Og her endte man faktisk ganske få sekunder fra sæsonens første sejr. Rent faktisk kunne fredagens løb – Designa Rally GP i Kongensbro – godt have endt med et direkte opgør mellem teamets to kørere, Karl-Åge Jensen fra Viborg, og Christian Jensen fra Ans.
 

Duoen fra Peugeot Sport Dealer Team Danmark endte dog med at besætte de to sidste pladser på podiet efter norske Pål Try, der vandt løbet, som både Karl-Åge Jensen og Christian Jensen tidligere har sejret i. Og sidstnævnte var tæt på at tage sin tredje sejr, da han endte som Pål Trys modstander i finalen.

”På den første omgang af finalen indhentede jeg nordmanden, men på den anden omgang blev der så igen problemer med mit gearskifte, og bilen begyndte at sætte ud,” siger Christian Jensen, som blev slået med tre sekunder. ”Jeg ville gerne have vundet. Jeg var sat op til det, men jeg havde ikke regnet med, at jeg ville komme så langt op. Det havde jeg ikke, så jeg er glad nok for resultatet.”


Christian Jensen blev slået af nordmanden Pål Try i finalen ved Designa Rally GP i Kongensbro.
(Foto: racefoto.dk)

I de tre første heats, som indledte konkurrencen i grusgraven tæt på Christian Jensens bopæl i Ans, gik det hurtigt fremad for den lokale kører. Første heat sluttede han med fjerdebedste tid, godt ni sekunder efter den senere vinder. I andet heat kappede han ti sekunder af sin tid, og da tredje heat var overstået, var der blevet barberet yderligere otte sekunder af heattiden. Det blev dagens bedste tid.

”Jeg kan mærke, at jo mere man får bilen ind under huden, jo bedre bliver den,” forklarer Christian Jensen, der dog havde et drilsk gearskifte. ”Nu skal jeg ikke stå og skyde skylden på bilen, for den kører helt suverænt, men jeg har haft mange problemer med gearskiftet. Jeg fik i dag lejlighed til at sammenligne ved at køre i Karl-Åges bil og så måtte jeg konstatere, at der er noget galt. I det allersidste heat var det helt galt, og det var ærligt.”

Sidste år var det Karl-Åge Jensen, som vandt Designa Rally GP, men i år måtte han tage sig til takke med en tredjeplads i den ordinære konkurrence. Alligevel var han tilfreds.

”Det har været et rigtigt godt løb,” siger den syvdobbelte Danmarksmester. ”Vi har fået kørt mere i bilen og lært den mere at kende, så det er helt fantastisk. Jeg bliver mere og mere glad for denne her bil. Den kører suverænt godt, og der er selvfølgelig også mere at hente i den, men jeg synes, at vi er kommet langt.”


Karl-Åge Jensen var stærkt kørende langfredag i Kongensbro, men kom ud af rytmen i semifinalen og blev slået ud af sin teamkammerat.
(Foto: racefoto.dk)

Karl-Åge Jensen kvalificerede sig også til start i semifinalen, men det stod snart klart, at finalen højst kunne få deltagelse af en af bilerne fra Peugeot Sport Dealer Team Danmark.

”I semifinalen var vi så uheldige at komme til at køre i den samme semifinale, og så skulle der gives gas,” forklarer Karl-Åge Jensen. ”Jeg var ved at hente den BMW, som lå foran mig, og så fokuserede jeg måske for meget på det, for først driftede bilen den ene vej og så den anden vej, og der kom jeg ud af rytmen, og det kostede 2-3 sekunder med det samme, og så er løbet kørt. Det var selvfølgelig en fejl, men den ene af os skulle tabe. Lidt ærgerligt, at vi ikke kom i hver sin semifinale, så vi kunne være kommet i finalen sammen. Det tror jeg nemlig, at jeg kunne have vundet…”

Næste udfordring for Peugeot Sport Dealer Team Danmark bliver anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, som køres i begyndelsen af juni i Randers.

Peugeot Sport Dealer Team Danmark


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Karl-Åge Jensen
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Fårvang
  • 10/04/09 - Fårvang - Rally Sprint
  •