Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

McLaren risikerer udelukkelse

Formel 1 
11/04/09 

McLaren-Mercedes er endnu engang i rampelyset, i 2007 var det ”spion skandalen” der kostede teamet $100m, nu er det ”løgne skandalen” der sender mørke skyer over teamet
 

Som tidligere skrevet her på Motorsporten.dk er McLaren-Mercedes kommet i alvorlige problemer, det engelske storteam er sammen med deres stjernekører 24-årige Lewis Hamilton anklaget for muligt bedrageri.
FIA afholder den 29. april et ekstraordinært møde hvor FIA World Council vil drøfte sagen med McLaren og Lewis Hamilton.

Da McLaren’s, nu fyret sportsdirektør Dave Ryan beordrede Hamilton til at lade Jarno Trulli passere under en safetycar periode ved det australske Grand Prix for 2 uger siden, valgte både Lewis Hamilton og Dave Ryan at undlade at fortælle løbs officials om denne radiosamtale, FIA fandt dog selv senere ud af, at samtalen havde fundet sted da FIA afhørte teamets radiokommunikation mellem Hamilton og Ryan under løbet.

”Hamilton blev spurgt flere gange af FIA officials om han lod Trulli passere med vilje, til dette spørgsmål svarede han klart ”nej”, forklarer FIA’s løbs chef Charlie Whiting og forklarer:

”I Malaysia var historien pludselig en hel anden, og det passer overhovedet ikke med det Lewis Hamilton og Dave Ryan forklarede FIA i første omgang”, siger Charlie Whiting der bekræfter at Hamilton næppe selv vil blive udelukket fra 2009 sæsonen.


Lewis Hamilton og McLaren-Mercedes risikerer udelukkelse fra flere Formel 1 løb i 2009 efter skandalen i Australien
(Foto: mclaren-media)

Det er usandsynligt at Hamilton alene vil blive straffet, bliver nogen dømt i denne sag vil det sandsynligvis blive McLaren-Mercedes som team der skal modtage straffen.
For at understrege alvoren i sagen udtaler Bernie Ecclestone:

”Jeg er sikker på at vi kan finde en løsning på det her, men det er bestemt ikke nogen god sag, hverken for Formel 1 eller McLaren-Mercedes”, udtaler den magtfulde Formel 1 boss.

”Det er ikke alt for længe siden McLaren sidst var anklaget i en sag (den såkaldte ”spion sag” fra 2007 sæsonen hvor McLaren blev dømt skyldige) ved FIA World Council og nu er den så gal igen.
Denne gang handler det om en 3. plads, men husk på at en 3. plads ikke kun er pointgivende, den udløser også en pæn præmiesum, og da det derfor drejer sig om penge bliver denne sag meget alvorlig, det er bedrageri og det kan betyde udelukkelse for McLaren-Mercedes ved flere løb i 2009, skulle de blive dømt i World Council”, advarer Ecclestone der næppe ønsker den regerende verdensmester udelukket fra sæsonens Formel 1 løb.

Sidste gang et Formel 1 team blev udelukket var i 2005, da blev BAR-Honda teamet udelukket for 2 løb da teamet havde brugt mængden af brændstof til at beregne bilens ballast vægt.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Jarno Trulli
  • Lewis Hamilton
  • Albert Park
  • Hamilton diskvalificeret fra Australiens GP
  • Hva’ nu Lewis?
  • McLaren indberettet for FIA
  •