Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Christoffer Nygaard sæsondebuterer i påsken

ADAC GT
Masters 

09/04/09 

Den unge danske racerkører deltager i første afdeling af det tyske mesterskab for sportvogne
I påsken går det endelig løs for Christoffer Nygaard. Efter testkørsler på Hungaroring og Paul Ricard gælder det første afdeling af det tyske mesterskab for sportsvogne på Oschersleben-banen ved Magdeburg i det nordlige Tyskland. Her skal den unge danske racerkører for første gang i konkurrence i den Ford GT, han deler sammen med Walter Lechner jr.
 

”Vi skal køre to løb, og de foregår begge over en time,” forklarer Christoffer Nygaard. ”Reglerne siger, at man skal skifte kører mellem det 25. og 35. minut, så for køreren er det lidt som et sprintløb, men man skal stadig passe på bilen, for man må hverken skifte dæk eller tanke benzin ved pitstoppet. Vi har øvet en masse pitstop, og jeg håber, at det kommer til at klappe. Walter har en masse rutine i det, og det har vi øvet på. To sekunder tabt i pitten tager lang tid at køre ind på banen.”


I påsken går det løs for Christoffer Nygaard i Fischer Racings Ford GT.
(Foto: FIA - DPP)

Tidligere på ugen var Christoffer Nygaard sammen med Fischer Racing i Frankrig, hvor man testede den 550 HK kraftige sportsvogn sammen med en lang række af de konkurrenter, man senere på året kommer til at møde i den officielle Europamesterskabsserie.

”Tidsmæssigt var vi ikke de hurtigste i testen. Vi var femmer i den ene træning, men vi valgte at fokusere målrettet på at lave et set-up til de hårde dæk, vi skal bruge i den tyske serie, i stedet for at arbejde med de bløde dæk, vi skal bruge i Europamesterskabet. Det var vigtigst at få et set-up til løbet på Oschersleben,” forklarer Christoffer Nygaard. ”Umiddelbart er hele teamet tilfreds, og det er jeg også selv. Jeg manglede lige et halvt sekund til Lechner, men han er også vores bedste kører, og han har tidligere vist, at han følger med de andre på speeden.”

Modstanden i ADAC GT Master kommer fra mere end 20 konkurrenter, som Fischer Racing skal kæmpe mod.

”Det er lidt svært at sige, hvor vi står henne i forhold til de andre teams, men søsterbilen fra Matech Racing var hele tiden med i toppen ved den sidste test, så bilen har helt sikkert et potentiale,” vurderer Christoffer Nygaard.

”Vi ved ikke helt, hvor gode de andre er. Nogle har måske underspillet, så det er svært at se, hvor hurtige folk er, men det finder vi ud af til tidtagningen. Vi skal i teamet lige skyde os ind på hinanden, men ud af de 22 biler, der kommer, skal vi gerne i top 10. Podiet er da helt klart noget, vi vil stile efter.”

Programmet for første afdeling af ADAC GT Master omfatter to frie træninger af en times længde lørdag. Påskedag er der så tidtagning og det første af de to løb, og anden påskedag køres det andet løb.

ChristofferNygaard.dk


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Walter Lechner Jr.
  • Fischer Racing
  • Oschersleben
  • 13/04/09 - Oschersleben - ADAC GT Masters
  •