Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

The King klar til Indianapolis 500

IndyCar
Series  

08/04/09 

NASCAR sportens største kører gennem tiderne Richard Petty, eller The King som han også kaldes, har offentliggjort at hans team Richard Petty Motorsports stiller til start i dette års Indy 500
 

Petty der gennem sin legendariske stock car karriere deltog i ikke færre end 1.185 NASCAR løb, heraf vandt han 200 sejre, kørte mere end 700 top 10 hjem, og vandt NASCAR mesterskabet og Daytona 500 løbet hele 7 gange, stiller til start med John Andretti som kører i, det 93. udgave af Indianapolis 500 løbet der bliver kørt den 24. maj.

Det er første gang Richard Petty’s team stiller til start i Indianapolis 500 løbet, Petty bekræftede i mandags at det bliver i samarbejde med Dreyer & Reinbold Racing når Richard Petty Motorsports debuterer på The Brickyard med en IndyCar om godt en måneds tid.

”Dette betyder rigtig meget for mig, Indianapolis 500 er et legendarisk løb, aldrig havde jeg troet at jeg skulle stille til start med mit ejet team, jeg ser virkelig frem til det”, siger Richard Petty der også kan bekræfte at bilen der skal køres af John Andretti selvfølgelig har det klassiske nummer 43 på siden.

”Jeg ved at John ser meget frem til dette, Indianapolis betyder jo alt for hans familie, og i år, får han muligheden for at deltage fra første dag”.

John Andretti er nevø til Michael Andretti, men i modsætning til Michael valgte John efter 1994 at stikke snuden sydpå for at koncentrere sig om sin NASCAR karriere og dermed lægge IndyCar karrieren på hylden. Den 46-årige Andretti vendte dog tilbage til Indianapolis Motor Speedway i 2007 da han kørte for Panther Racing i Indy 500.

”Jeg har kørt for Richard Petty i NASCAR i mange år, men jeg kan næsten ikke sige hvor begejstret jeg er for at køre med det berømte nummer 43 når vi starter forberedelserne til dette års Indianapolis 500 løb”, lyder kommentaren fra John Andretti.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Dreyer & Reinbold Racing
  • Indianapolis Motor Speedway
  •