Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Kartingbrødre smugtræner til EM

KF2 
07/04/09 

Kartingbrødrene: Christian og Bo Sørensen fortsætter i 2009-sæsonen det konstruktive samarbejde, som de to unge motorsports-talenter fra Sydvestjylland har etableret med KSM Motorsport i Kerpen (Tyskland).
 

Det tyske kartingteam er stiftet i samarbejde med den mangedobbelte Formel 1-verdensmester: Michael Schumacher, som selv scorede sine første motorsports-erfaringer på faderens karting-bane i Kerpen.


Bo og Christian Sørensen har flotte ambitioner for 2009 i motorsporten.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Christian går nu i gang med sin anden sæson i den internationale junior karting-klasse: KF3, forklarer far og teamchef Erik Sørensen. - Tyskerne stiller derfor store forventninger til knægten i år, som samtidig er KSM Motorsports stærkeste kort i det tyske mesterskab.

For kartingbrødrene sigter ambitionerne i 2009 efter slutplaceringer i TOP TRE for både det danske og det tyske mesterskab, og herudover topresultater i ranglisteturneringen: Dansk Super Kart samt kvalifikation til EM-finalerne i henholdsvis Zuera i Spanien (KF3) og Essay i Frankrig (KF2).


Christian Sørensens overordnede sigte for 2009 er kvalifikation til EM-finalen i spanske Zuera.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Christian Sørensen har deltaget i den stærktbesatte Winter Cup på den legendariske topbane i South Garda (Italien), og her blev det både til konstruktive og mindre gode oplevelser.

- Jeg var femtehurtigst i tidtagningen blandt de 102 startende kørere med kun et enkelt lille fingerknips op til treeren, oplyser Christian Sørensen. - Dette bevirkede en startplacering som toer i begge mine kvalifikationsheat, som jeg kørte hjem som henholdsvis toer og femmer. Bag sidstnævnte placering gemmer der sig dog nogle eksperimenter med karten, som ikke helt blev en succes.


Christian Sørensen satser på en flyvende 2009-sæson i KF3.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I semifinalen startede Christian Sørensen som toer, men faldt herefter tilbage på en 12. plads grundet manglende rutine i startfasen. Slutresultatet blev dog en fornuftig nier og en sikker billet til finalen.

- I selve finalen på South Garda glemte en konkurrent at bremse på banens første sving, fortsætter Erik Sørensen. - Herved oplevede Christian desværre et af de heldigvis sjældne uheld i karting, idet armen brækkede. Han har dog taget oplevelsen med stor optimisme, og har nu fået fjernet gipsen igen.

Christian Sørensen er derfor klar til træningslejren på EM-kvalifikationsbanen i Genk, som er tilrettelagt af Dansk Automobil Sports Union (DASU).


Bo Sørensen er glad for samarbejdet med Team Danmarks og DASU’s karting-talentprojekt.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Storebror Bo Sørensen faldt sidste år for aldersgrænsen i KF3: 15 år. Oprykningen til den næste højere internationale klasse: KF2 skete derfor i 2008, hvor sydvestjyden i rookie-sæsonen vandt Dansk Super Kart. Samtidig blev Bo Sørensen optaget i DASU’s karting-talentprojekt, der er etableret i samarbejde med Team Danmark.

- Talentprojektet har hjulpet mig meget omkring den fysiske og psykiske træning, konstaterer Bo Sørensen. - Det er altid godt at få nogle nye input omkring de daglige forberedelser til at køre race på topplan. Herudover kommer træningssamlinger med køreteknisk træning samt undervisning i taktisk og strategisk planlægning.

Bo Sørensen gør derfor lillebror selskab ved træningssamlingen i Genk. Som optakt og træning har sydvestjyden desuden været på besøg ved premieren på det belgiske mesterskab, som foregik på EM-søsterbanen i Mariembourg.


Bo Sørensen ser frem til at forsvare sin førsteplads fra 2008 i ranglisteturneringen: Dansk Super Kart.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Jeg bankede på til en podieplacering i Belgien, forklarer Bo Sørensen. - I lighed med andre kartingteams med Tony Kart fik jeg problemer med holdbarheden af dækkene, hvoraf der højest måtte anvendes 2 for- og 4 bagdæk hen over hele løbsweekenden. Asfalten var virkelig hård ved dækkene, og sugede derfor hurtigheden ud af dem.

I Danmark sker den første styrkeprøve for Christian og Bo Sørensen på den hurtige kartingbane i Thy, hvor premieren på Dansk Super Kart 2009 foregår sidst i april.

Som et nyt projekt har kartingbrødrene etableret en fælles hjemmeside med adresserne: http://www.bo-sorensen.com & http://www.christian-sorensen.com.

RACINGTEAM TURBO
Åge Kirketerp Jensen


Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Christian Sørensen
  •