Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejr i landskamp

DM Rally 
06/04/09 

De danske rallykørere indledte i weekenden rallysæsonen i Schleswig, Tyskland, i det traditionsrige Wikinger rally, der denne gang blev begunstiget af lunt, solrigt og tørt vejr.
Dansk Automobil Sports Unions rallyudvalg skulle udpege mandskaber i de fire tyske mesterskabsdivisioner, plus et ekstra hold der kunne vælges frit af hele det danske deltagerfelt.
 

De fire tyske divisioner ligner meget de danske, og det var derfor naturligt hovedsageligt at udpege de danske mestre fra 2008:
  • Max Christensen/Dorthe Ravn i Subaru Impreza, Division 1
  • Martin Johansen/Henrik Vestergaard i Suzuki Swift, Division 2
  • Kenneth Madsen/Carina V. Møller i Suzuki Swift, Division 4
  • Henrik Larsen/Klaus Larsen i Renault Clio, der var eneste danske deltager i Division 3, til landsholdet.
Det ekstra hold blev efter samråd med Peugeot-teamet Kristian Jensen/Søren Tøndborg i Peugeot 207, Division 1.

Af de fem udpegede hold talte de tre hurtigstes sammenlagte tidsforbrug på hastighedsprøverne i kampen mod det tyske hold, og den spændende kamp blev indledt med en prøve allerede fredag aften den 3. april.
Her startede de tyske deltagere ud da det endnu var lyst, mens det var mørkt da de danske deltagere nåede frem til hastighedsprøven, hvor tusindvis af entusiastiske tyske og danske tilskuere fulgte deres kamp.
Sammenlagt var de tyske deltagere således foran med godt et minut inden resten af rallyet skulle gennemføres lørdag. Allerede fredag aften mistede tyskerne dog deres største navn, idet Hermann Gassner i sin Mitshubishi Lancer X måtte udgå efter gearkasseproblemer. Også den danske joker Christian Jensen havde problemer og mistede så meget tid, at han startede ud som nr. 31 lørdag.
Feltet blev omgrupperet om morgenen og de danske deltagere rykkede hele dagen frem i stillingen, hvor særligt Max Christensen og Martin Johansen sørgede for at holde det danske håb højt med placeringer i spidsen af top 10.

Gennem hele lørdagen manifesterede det danske hold sig i toppen, Max Christensen kom således i mål som generelt nr. 3, Christian Jensen fik kørt sig op på en 5. plads og Martin Johansen landede på 7. pladsen, og da der kun var en enkelt tysker foran, og de øvrige to på det tyske hold blev nr. 11 og 23, vandt det danske hold altså overbevisende med 7.43 min sammenlagt. Hele det danske hold gennemførte, idet Kenneth Madsen blev nr. 28 og Henrik Larsen nr. 37 af de 44 deltagere der nåede målet.

Blandt de tyske officials, herunder formanden for det tyske motorsportsforbund, var der stor ros til de danske rallykørere og beundring over at dansk rallysport kunne stille med så mange flotte biler og placere sig så flot i det skrappe felt.


Læs mere om:
  • 04/04/09 - Tyskland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: