Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Joachim Stephansen i lære hos John Nielsen

Danish
Touringcar
Challenge 

03/04/09 

Team Telesikring Racing sætter ungdommen og erfaringen sammen i årets Danish Touringcar Championship
For en uge siden kunne Team Telesikring Racing præsentere John Nielsen som køreren i den ene af de to biler, teamet indsætter i årets Danish Touringcar Championship. Nu kan teamet sætte navn på sin anden chauffør. Det bliver Joachim Stephansen, der sidste år var en af de yngste kørere nogensinde i serien.
 


(Foto: Team Telesikring Racing)

- Jeg er hammerglad for, at aftalen er faldet på plads, siger Team Telesikring Racings nye kører.
– Nu får jeg John Nielsen som teamkammerat, og jeg har simpelthen ikke kunnet ønske mig en bedre medkører. Det er bare et spørgsmål om at lytte til ham, når vi er sammen i depotet, og ude på banen, ja, da gælder det bare om at få en krog i ham og hans bil og så ellers følge efter.

Aftalen med Joachim Stephansen betyder, at Team Telesikring Racing mikser en cocktal med lige dele talent og erfaring. For mens John Nielsen er et af de tre største navne nogensinde i dansk motorsport, er Joachim Stephansen fremtidens mand. Siden den unge kører fra Sønder Omme i 1999 debuterede i kartingsporten, har han været med helt fremme såvel på dansk som internationalt plan med bl.a. deltagelse i EM og topplaceringer i DM som en naturlig del på CV’et.

Kan lære af John Nielsen
Med en aldersforskel på 33 år ville det være en floskel at tale om et far-og-søn-forhold hos Team Telesikring Racing. Men man kommer ikke udenom, at der er en generation mellem de to kørere.

- Jeg hørte om John for mange, mange år siden på Jyllandsringen, hvor de snakkede om ham. Han var en af de store kanoner. En af de gode kørere, husker Joachim Stephansen tilbage. - Han har altid kørt stærkt og han har altid været med i toppen. Ham har jeg respekt for, så jeg håber, at jeg kan lære meget af ham, og det tror jeg også, at han kan.

Udover at få en af de mest erfarne kørere som teamkammerat i årets Danish Touringcar Championship, kommer Joachim Stephansen også til at stifte bekendtskab med en ny type bil. Nemlig den seneste udgave af BMW’s DTC-racer.

- Det skulle gerne gå lidt stærkere, og jeg glæder mig til at prøve den nye bil,” siger Joachim Stephansen, der sidste år deltog med forgængermodellen. – Jeg får ikke så meget træning. Det er heldigvis ens for alle, men jeg har John, som jeg kan trække på. Mit mål er at komme i top 3 i privat cuppen. Selvfølgelig håber jeg at kunne ligge i top 10, selv om det bliver et skarpt felt i år.


(Foto: Team Telesikring Racing)

Fokus på teamets bagland
Med John Nielsen og Joachim Stephansen på plads som chauffører i de to BMW 320si E90, som Team Telesikring Racing indsætter, betyder det også, at Peter Ager får et andet fokus i den kommende sæson.

- Jeg har valgt at springe et år bag rattet over, siger køreren, som sidst år fik sit gennembrud med en tredjeplads ved Grand Prix Danmark.
- Sjovt er det ikke, men et DTC-team er mere end bare at trykke på en pedal og give gas, så derfor har jeg valgt at lægge kræfterne på den organisatoriske side bag kulisserne i teamet. Det er vigtigt, at vi også her løfter os og er fokuserede.

Peter Ager indrømmer dog, at han har fornyet sin licens og bestilt en ny køredragt. Hvis nu det utænkelige skulle ske, at en af Team Telesikring Racings to kørere er uheldige og ikke kan køre. Men hvem af teamets to nye kørere krydser han mest fingre for?
- Det ved jeg ikke, siger Peter Ager. - Bare at de skynder sig hurtigt. Jeg synes, at det bliver en sjov konstellation med feltets yngste og feltets ældste.

Team Telesikring Racing


Læs mere om:
  • Joachim Stephansen
  • John Elgaard Nielsen
  • Peter Ager
  • Team Telesikring Racing
  •