Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Lights

Spændende Indy Lights sæson i vente

Indy Lights 
02/04/09 

Indy LightsRugekassen er endelig blevet voksen, efter flere sæsoner med dårlige kørere og mangel på kvalitet er Firestone Indy Lights serien for alvor klar til start
 

Da Indy Lights navnet vente tilbage for et par sæsoner siden var klassen langt fra den udviklingsklasse IndyCar havde håbet på, Indy Lights serien var præget af få kørere, mange uheld og en alvorlig mangel på kvalitetsteam, men 2009 ser ud til at blive anderledes.

Trods de svære økonomiske tider kan Firestone Indy Lights serien prale af at have hele 28 startende biler til sæsonens første løb der køres på lørdag, for bare 3-4 år siden kæmpede serien for at skaffe 12-14 biler til start.

Den regerende mester brasilianeren Raphael Matos er skiftet til IndyCar Series med Luzco Dragon Racing så 2009 byder derfor helt sikkert på en ny mester.

Titelkandidaterne er der masser af, specielt mange amerikanske kørere har mulighed for at vinde titlen, men hold også øje med den hurtige colombianer Sebastian Saavedra som vi blandt andet kender fra tysk Formel 3, Saavedra har været særdeles hurtig i vinterens test.

JR Hildebrand udråbes af mange som forhåndsfavorit til titlen, den unge californier havde en stærk debut sæson i fjor, og med skiftet fra RLR/Andersen til AFS/ Andretti Green er vejen lagt til succes for Hildebrand, der også har testet A1GP i løbet af vinteren.

2005 Firestone Indy Lights mesteren Wade Cunningham vender sammen med 2006 mesteren Jay Howard tilbage til serien.
Cunningham der i 2003 vandt Verdensmesterskabet i go kart har ikke haft held med at finde sig tilrette i IndyCar, det samme kan roligt siges om den tidligere engelske Formel Ford mester Jay Howard.
Howard havde ellers skrevet kontrakt med Roth Racing for 2008 IndyCar sæsonen, men da Roth Racing aldrig blev andet end mangemillionærens Marty Roth’s legeplads, blev kontrakten aldrig rigtig seriøs og Howard måtte ærgrer sig og se på fra sidelinjen.
Jay Howard vender for en stund tilbage til Indy Lights med det nye Team PBIR.

Som holdkammerat for Howard amerikaneren Charlie Kimball, Kimball har kørt en del sæsoner i Europa blandt andet i det engelske Formel 3 mesterskab hvor han blev nummer 2 i 2005.
Charlie Kimball har siden døjet med diabetes type 1, men 2009 bliver året hvor han efter et par års sygepause vender tilbage til racing for alvor, Team PBIR køreren må forventes at være med fremme helt fra start.

En anden ung amerikaner der i år gør sit forsøg i Indy Lights er Jonathan Summerton, Summerton har blandt andet kørt Team USA til sejr i A1GP serien, så der forventes meget af Summerton, der gør sin Indy Lights debut med RLR/Andersen Racing.

Med hele 28 biler til start ved sæsonstarten i St. Petersburg bliver der formentlig masser af action når de håbefulde talenter skal kæmpe om sejren, men mon ikke 2009 Firestone Indy Lights mesteren skal findes blandt et af de førnævnte navne.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Charlie Kimball
  • Jay Howard
  • John R. Hildebrand
  • Jonathan Summerton
  • Raphael Matos
  • Sebastian Saavedra
  • St. Petersburg
  •