Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

100 års erfaring og 200 kilo kampvægt

Advan Cup 
31/03/09 

Havdrup Motorsport sætter i sæsonen 2009 igen to biler ind i kampen om Danmarksmesterskabet i Gr. N 2000 også kaldet Advan Cup. Forberedelserne på værkstedet i Havdrup har allerede stået på i lang tid, og som altid møder teamet op med to af feltets flotteste og bedst klargjorte biler.
 

Der vil til i år blive lavet små justeringer på teamets biler, men man fortsætter med at stille op med 2 stk. Peugeot 307 2.0. Der hvor der sker de største ændringer er på kørerbesætningen.

Sidste år blev teamets 2. bil kørt af ”drengen”. Bag det lidt specielle øgenavn, gemte der sig en af Automester Havdrups lærlinge, Rasmus Nielsen. Rasmus gjorde det rigtigt godt i sin debut sæson 2008, med en 13 plads som resultat ud af de 32 kørere som scorede point i sæsonen. Desværre var der ikke penge til en sæson mere, og bilen var derfor egentligt sat til salg. Heldigvis er det lykkedes at finde en chauffør til den ledige plads.

Pladsen fyldes ud af Michael R. Jensen. Michael er kendt fra flere forskellige funktioner inden for dansk asfalt banesport. Michael er aktiv i flere af DASU’s udvalg som arbejder med sporten, er bestyrelsesmedlem i Kørerforeningen, har som organisator deltaget i flere forskellige DTC teams, og har som aktiv kører deltaget i Yokohama cup, 1600 Challenge, Clio Cup samt i DEC.


Michael R. Jensen.
(Foto: Havdrup Motorsport)

På grund af en alvorlig knæskade er det gået lidt stille de sidste par år med den aktive motorsports karriere, men nu er han klar igen til at give den gas. Det bliver jo nok ikke til et Danmarksmesterskab i 2009, men det er vel heller ikke helt dårligt at blive nummer 2 (efter Peter Olsen selvfølgelig).


Peter Olsen.
(Foto: Havdrup Motorsport)

Peter Olsen som ejer teamet, fortsætter endnu et år i klassen. Sæson 2008 bød på en meget flot 2. plads i mesterskabet, så mon ikke Peter i år ”går efter guldet” .

100 års erfaring og 200 kilo kampvægt
Bag den lidt kryptiske overskrift gemmer sig det faktum at Peter og Michael tilsammen rent faktisk repræsenterer 100 års erfaring. Hvordan de enkelte år er fordelt skal vi ikke komme nærmere ind på. Ud over 100 års erfaring, repræsenterer de to kørere også ca. 200 kg kampvægt. Dette arbejdes der dog hektisk i fitness centeret på at få nedbragt, så sidste års kørerdragt kan passes igen.


Peter Olsen på vej mod 2. pladsen i 2008.
(Foto: Havdrup Motorsport)

Sæsonen starter i weekenden 2. – 3. maj, fortsætter over sommeren og afsluttes i oktober. Der køres i alt 16 løb fordelt over 8 weekender.

Havdrup Motorsport


Læs mere om:
  • Michael R. Jensen
  • Peter Olsen
  • Havdrup Motorsport
  •