Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Button, Brawn og Barrichello på podiet

Formel 1 
29/03/09 

Eventyret er endnu muligt
I den mørke vinter virkede det i en periode som om at Honda ikke ville blive solgt og karrieren var slut for Button og Barrichello. I dag vandt Button løbet i Australien foran Barrichello. Brawn GP vandt dermed det første løb de deltog i, en præstation der ikke er set siden Wolf teamet debuterede med en sejr i 1977.
 

For Jenson Button var det et løb der blev vundet fra front, og uden for alvor at være truet. Lidt kaos omkring en SC periode kunne have ødelagt det for ham, men sådan blev det ikke. Sebastian Vettel var et par gange tæt på Button rent tidsmæssigt, men reelt set truede han ikke Button.

For Rubens Barrichello var historien en anden, godt nok startede han 2'er og sluttede 2'er, men imellem start og slut lå han alle mulige andre steder. Et problem da starten gik og han faldt tilbage, blev involveret i et uheld, knækkede lidt af frontvingen og lignede en der skulle være glad for et point eller to. Men hurtig kørsel og held med andres uheld bragte ham frem til en fornem 4. plads som han havde, da der kun manglede tre omgange af løbet.

Og det var lige her, tre omgange fra mål, at løbets dramtiske højdepunkt indtraf, da Kubica i BMW prøvede at veksle sin 3. plads til en 2. plads ved at passere en lidt langsommere Sebastian Vettel. Det gik ikke godt og de to unge løver ramlede sammen, men var begge i stand til at trille videre. Men begge havde ødelagte frontvinger og fik kort efter guld i disciplinen "synkronafkørsel". De to uheld fik Safety Car på banen for anden gang, og der blev den så indtil sidste sving. Exit Kubica og Vettel og dermed en 2. plads til Rubens Barrichello.

Trediepladsen gik til en glad og overrasket Jarno Trulli, der havde startet løbet som nr. sidst. Undervejs havde han kørt et godt og kontrolleret løb og fik naturligvis fordel af uheldet længere fremme i rækkerne.

Den regerende verdensmester Lewis Hamilton startede løbet nede bagi feltet, men kom godt igen. I en god aggressiv stil kæmpede han sig hurtigt op gennem feltet, inden han fik lidt problemer med Fernando Alonso. I sidste ende blev det til en 4. plads, i et løb hvor begge Ferrari racere udgik. Og selvom Brawn dominerede løbet, er det ikke slut for de to store teams og her har Hamilton nu en fordel.

5. pladsen gik til den anden Toyota med Timo Glock der sluttede foran Fernando Alonso i Renault, der gjorde det så godt som bilen kunne. Nico Rosberg sluttede lidt skuffende på 7. plads efter at have kørt et fornemt løb, hvor han havde flere gode overhalinger og dueller. Men mod slutningen fik han også problemer og faldt flere pladser tilbage. Men det lover godt for Williams i 2009.

Det sidste point gik lidt overraskende til Sebastien Buemi i Toro Rosso, der levede godt af andres uheld og ellers formåede at holde sig fri af problemer.

Andre spændende navne som eksempelvis Mark Webber, Nick Heidfeld og Heiki Kovalainen formåede aldrig rigtig at sætte deres præg på løbet, da de blev involveret i en sammenkørsel i første sving. Webber og Heidfeld gennemførte løbet, mens Kovalainen udgik.

Undervejs i løbet endte Nakajima i barrieren og fremprovokerede den første SC periode. Da den sluttede røg Piquet sidenlæns ud i sandkassen. Også Raikkonen måtte en tur ud ved siden af banen og mistede dermed chancen for et fornuftigt resultat. På det tidspunkt var Felipe Massa, der ellers havde ligget foran Raikkonen i den første del af løbet, ligeså stille faldet ned i midterfeltet med en eller anden form for problemer, der til sidst sendte ham helt ud af løbet.

Og således blev sæsonens første løb overstået og der i høj grad lagt op til en spændende sæson, med mange potentieller vindere, men da næste løb kun er få dage væk, må Brawn GP være storfavoritter til at gentage succesen i Malaysia.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Australiens GP - resultat
  • Trulli straffet - revideret resultat
  •