Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark skifter til ny rallybil

DM Rally 
29/03/09 

i 2009-sæsonen
De regerende danske mestre fra 2008 i 4WD-klassen: Max Christensen og Dorthe Ravn fra Motorsport Nordjylland (MNJ) fik et specielt tilbud inden 2009-rallysæsonen. Rallyteamets faste samarbejdspartner: Tommi Mäkinen Racing fra Finland gav nordjyderne mulighed for at teste Suburas nyeste bud på rally-scenen, inden der blev vinket farvel til vinder-materiellet fra 2008.
 

Subaru er i fuld gang med at videreføre erfaringerne fra den velkendte sedan-version (bagagerum uden for passagerkabinen) til 5 dørs-modellen: hatch back.


Max Christensen havde ikke svært ved at vælge den nye hatch back-udgave af Subura Impreza WRX Sti’eren
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- 2009-modellen er blevet bygget helt færdig i Finland, fortsætter Max Christensen. - Jeg var derfor selv på besøg hos den firdobbelte verdensmester: Tommi Mäkinen for at få overdraget rallybilen. Den er desuden blevet opdateret til de nyeste specifikationer, som det internationale bilsportsforbund: FIA har frigivet pr. 1. marts 2009. Under udleveringen checkede vi hestekræfterne på et såkaldt rullefelt. Finnerne kunne med stolthed konstatere, at det var den bedste Subaru Impreza WRX Sti, som de endnu havde opbygget.

Den endelige beslutning om bilvalget blev foretaget ved en rallytest, som var tilrettelagt af Bramming Motor Club (BMC) inden DM-premieren 2009 først i april.

- BMC diskede op med 2 gode rally-testprøver, supplerer Dorthe Ravn. - Dette gav os gode muligheder for at træffe et kvalificeret valg. Prøverne bestod både af hurtige sektioner og tricky sving.


Max Christensen og Dorthe Ravn kunne hurtigt overføre erfaringerne fra den ”gamle” rallybil til en glidende kørerytme
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Efter nogle gennemkørsler var vi blevet enige om herredømmet mellem den nye rallybil og mig, konstaterer Max Christensen. - Herefter begyndte det at gå stærkt med hurtige tider til slut, hvilket lover godt for 2009-sæsonen. Der er en fantastisk acceleration i hatch back’en. Den er bare hurtig og kører godt på hjulene. Jeg skulle dog vænne mig lidt til den ændrede vægtfordeling i rallybilen i forhold til sedanen.


Allerede i shake down-testen kørte Max Christensen og Dorthe Ravn nogle konkurrencedygtige prøvetider
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Subaru Motorsport Danmark vurderer, at hastigheden på prøverne er blevet forbedret.

- Der kan absolut findes flere brøkdele sekunder, vurderer Max Christensen. - Al tvivl omkring det svære bilvalg blev virkelig blæst væk i den sydvestjyske forårskulde. Vinder-materiellet fra 2008 er derfor skrevet på salgslisten, og jeg glæder mig til at køre et rally i fuld skala med hatch back’en og forsvare det danske mesterskab.


Max Christensen og Dorthe Ravn blev danske mestre i sedan-udgaven af Subura Impreza WRX Sti’eren
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM-rallypremieren 2009 er henlagt til weekenden: 3.-4. april i nordtyske Wikinger Rallye i Slesvig. Arrangementet er desuden en afdeling af det tyske mesterskab.

- Konkurrencen er 4WD er blevet skærpet i 2009, afslutter Dorthe Ravn. - Bl.a. skal vi nu kæmpe mod Fiat Punto Super 2000 og 2 Peugeot 207 Super 2000. Alle tre er tunede 4 WD’er, hvorimod vi kører i en Subaru Impreza WRX Sti i serienært trim, hvor vi skal kompensere for en lidt højere vægt.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • 04/04/09 - Tyskland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: