Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 er usund - men ikke syg

Formel 1 
27/03/09 

Der blæser hårde vinde over finansverden og det har sat sit tydelige aftryk globen rundt. Også i sportsverden kan det mærkes og Formel 1 er ikke undtaget. Mange bilmærker har drejet nøglen om - og et Formel 1 team har kastet håndklædet i ringen. Men hvordan står det så egentlig til med økonomien. En økonomidirektør giver sit bud på krisens påvirkning af Formel 1.
 

"Vi vil være meget tåbelige hvis vi sagde at sporten har det godt, men omvendt er den heller ikke syg," siger Force Indias økonomidirektør, Ian Phillips. "Formel 1 har altid været kendt for at bruge penge og der har været brugt mange de sidste ti år, og for at være ærlig: det er løbet helt af sporet. Forretningen skal køre lidt mere med håndbremsen for at få den tilbage på et ordentligt niveau og det sker lige nu helt naturligt. Selvfølgelig er det ikke noget folk kan lide - men sådan er livet! Vi skal tage et godt og meget grundigt kig på hvordan forretningen fungerer og bruge denne periode på at etablere en platform for Formel 1 de kommende 20 år," siger han.


Fremtiden for Formel 1 er pt. mørk, men Ian Phillips ser muligheder i den nuværende krise
(Foto: Force India F1)

Der har vinteren igennem været talt meget om budgetlofter og hvordan der kan reduceres omkostninger så alle teams fortsat kan være med - uden at brænde milliarder af hvert år til stort set ingen verdens nytte. "Jeg ved ikke om at 30 millioner pund er det rigtige beløb, men det er i den størrelsesorden vi går efter. Tiden hvor man bare kunne bruge løs er forbi. De kommer måske nok tilbage men det er vores ansvar at sikre Formel 1 de næste 20 år. Lad os bruge den nuværende finansielle situation til at skabe Formel 1 så det kan løbe rundt for 12 teams - måske 15 teams eller måske 20 teams. Det er ikke så længe siden at der var 19 teams og Jordan var det 19. team da vi kom med i 1991," siger Phillips der har fulgt sportens optur gennem 1990'erne med indtoget af fabriksteam og den nuværende nedtur med faren for et farvel til flere bilmærker.

For tiden verserer der en del kamp mellem FIA og FOTA - sammenslutningen af bilmærkerne i Formel 1 - omkring reduktioner i budgetter mv. Men om Phillips og resten af Formel 1-teamsene kan blive enig om hvordan fremtiden skal se ud rent økonomisk kan blive et langt tovtrækkeri.

Benji

Læs mere om:
  • Force India
  •