Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Force India mangler en varm bane

Formel 1 
26/03/09 

Forberedelserne til dette års første Grand Prix i Melbourne er ved at tage fart. Flere teams er ved at indfinde sig i Australien. Også Force India der har en god chance for nu at bevæge sig frem i feltet efter at reglementet har givet plads til at blande kortene. Men de mangler en varm bane!
 

Teamet har nemlig ikke fået testet ordentligt på en varm testbane. "Vi har indtil videre ikke testet på en varm bane og hvordan det vil påvirke raceren og hvordan den skal sættes op. Så vi har meget at lære i de første par løb," siger teamets tekniske leder, James Key.

Men han er ellers godt tilfreds med indsatsen henover vinteren. "Vi har haft et normalt program for vintertest og har været tilfredse med det vi har set. Kørerne er meget tilfredse med raceren - den har en fin balance og gør de ting som der forventes af den. Der er ikke så mange mysterier i den indtil videre og det handler blot om at fortsætte med at udvikle den præstation og forsøge at løse problemerne der er på nuværende tidspunkt," fortsætter han.

Når teamet stiller til start på søndag bliver det uden anvendelse af KERS. I forhold til tiden ville det ikke være muligt for det lille team at få det testet godt igennem. "Bilen er designet til KERS og det kan anvendes så det handler blot at om at lægge det i og anvende det når det er klar, men det har handlet mere om at få raceren klar til det første løb i bedst mulig form, og vi følte at skulle vi også have KERS med ville det være en yderligere byrde og give problemer i en meget stram tidsplan," siger Key.


Adrian Sutil og Force India får varmen at føle i Australien - men mangler at teste bilen under de forhold
(Foto: Force India F1)

Teamet håber at fortsætte med at udvikle på raceren, og især når den europæiske sæson starter kommer der fuld fart i udviklingen - ligesom det også vil være tilfældet for de øvrige teams.

Benji

Læs mere om:
  • Force India
  •