Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - BMW optakt

Formel 1 
23/03/09 

For BMW kan den nye sæson blive en stor succes hvis de er i stand til at bygge videre på formen fra de to seneste sæsoner. Under alle omstændigheder skal de - som alle andre - nu vise hvor de står med en ny racer, bygget ud fra det seneste reglement.
 

"Jeg er glad for at løbssæsonen endelig begynder og at alle spekulationerne omkring optaktstestene stopper. Det bliver meget interessant at se hvor stærke teams'ene egentlig er," siger polske Robert Kubica der sidste år var BMWs klart stærkeste kører.

Han glæder sig meget til at komme til Melbourne. "Jeg er meget glad for gadebaner, så Albert Park er en af mine favoritter. Man skal køre meget præcist," forklarer han. Og så peger han på et område hvor der bliver ekstra meget behov for at passe på. "Især i det første sving efter starten hvor vi har den første nærkamp for placeringer, der bliver det vigtigt med præcition med de større 2009-frontvinger," siger han.

Nick Heidfeld fremhæver også en del af de ændringer der er til den nye sæson. "En lang række ting har ændret sig siden sidste år og det betyder at der er mange uafklarede spørgsmål: hvilken effekt får KERS og de justerbare vinger? Hvad sker der når vi kører side-om-side med de større frontvinger? Bliver overhalinger nemmere, som vores erfaringer i test har givet os grund til at tro?"

Som tilskuere ser vi selvfølgelig meget frem til at se mere race og det er spørgsmål som alle ser frem til at få nogle positive svar på. Heidfeld mener at de står godt rustet. "Vi måtte leve med noget dårligt vejr i tst, så jeg er også meget spændt på at se hvad der sker i Albert Park," siger den tyske kører.

BMW Sauber teamet har kun scoret en sejr - den kom sidste år til Kubica i Canada. Nick Heidfeld har iøvrigt stadig sin første Formel 1-sejr til gode efter mere end 150 GP-starter.

Benji

Læs mere om:
  • Nick Heidfeld
  • Robert Kubica
  • BMW Sauber F1 Team
  •