Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Tom K i forreste række i sæsonåbner på Sebring

ALMS 
20/03/09 

American Le Mans SeriesDet er en tændt Tom Kristensen, der lørdag eftermiddag, dansk tid, tager hul på den nye motorsportssæson i det klassiske 12-timers-løb på Sebring. I kvalifikationen lå danskeren længe til pole position i Audis nye R15-model, men på sidste omgang blev han sensationelt slået med 8/100 sekund af en anden debutant-bil, Honda-Acura ARX 02a.
 

Kristensen har ligesom på Le Mans rekorden for flest sejre på Sebring, og han har endvidere rekorden for flest hurtigste omgange på banen. Pole position har Kong K imidlertid endnu aldrig taget på den seks km lange strækning i Florida, men alligevel tog han ”nederlaget” i tidtagningen med maner.


Tom Kristensen kørte den nye Audi R15-racer i forreste række til sæsonåbningen på Sebring-banen
(Foto: Nils Finderup)

”Jeg plejer ikke at køre kvalifikationen herovre, fordi vi tre kørere i bilen som altid deler rollerne imellem os. Jeg fik så chancen i år, og selv om jeg naturligvis gerne ville have holdt forrest, er det vigtigste for os, at vi er ved at få styr på vores nye Audi,” forklarer Kristensen.

”Vi er blevet forsinket meget i udviklingen på grund af dårligt vejr i alle vores test, og derfor har vi ingen erfaringer med R15’eren i varmt vejr som her i Sebring. Den nye bil er lettere, ligesom den har fået en V10- i stedet for en V12-motor. Hele aerodynamikken er ændret som følge af et nyt reglement, så vi har stadig meget arbejde med at finde den rigtige opsætning af R15’eren. I forhold til den gamle R10-model har vi imidlertid allerede nået vores første delmål, nemlig at være konkurrencedygtige med Peugeots hurtige 908-biler. I øjeblikket er vi hurtigere over en enkelt omgang, men vores dækslid er for hårdt. Jeg er dog mere optimist, end da vi kom til USA for en uge siden. Vi har en chance for at vinde vores debutløb med R15, ligesom vi gjorde med R8 i 2000 og R10 i 2006. Desuden er vi på rette vej med henblik på sæsonens helt store mål, de 24 timer på Le Mans i juni.”

For tilskuere og medier var der stor begejstring for tidtagningen til den 57. udgave af Sebring-løbet. De forreste fem biler var kun adskilt af 2/10 sekund, hvilket er den tætteste kamp om pole position på Sebring i de elleve sæsoner, der er kørt i American Le Mans Series, ALMS, siden første udgave i 1999 – et løb Tom K i øvrigt vandt for BMW.

Løbet i Florida er nummer 100 i ALMS-historien og markerer 50-året for det første amerikanske F1-grandprix på banen, så i optakten er der arrangeret et væld af historiske parader til glæde for de over 100.000 tilskuere. De skal se Tom Kristensen dele bil med sine sædvanlige makkere, Rinaldo Capello og Allan McNish.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • 21/03/09 - Sebring - ALMS
  • Kvalifikation på Sebring
  •