Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Sejr nr 100 til Jan Magnussen i løb nr 100?

Le Mans 
18/03/09 

Le MansNår Jan Magnussen på lørdag den 21. marts stiller til start i den 57. udgave af det amerikanske langdistanceløb for sportsvogne på Sebring, kan han med en sejr lave en bemærkelsesværdig præstation.
 

Løbet i Florida markerer den Amerikanske Le Mans Series løb nummer 100, siden serien startede på netop Sebring i 1999. Jan Magnussen deltog også i seriens første løb på Sebring i 1999 og sidenhen har han, som den eneste kører, vundet løb i den Amerikanske Le Mans Serie, hvert eneste år siden serien startede. Totalt er det blevet til 25 sejre og et mesterskab i ALMS, men begynder Jan Magnussen at tælle sine sejre med fra resten af sin flotte karriere, kan løbet på Sebring faktisk blive hans sejr nummer 100 i racerløb. En flot statistik, der kunne være sjov at hive hjem i seriens løb nummer 100. Sejren vil bringe ham ind i en meget lille og eksklusiv klub af kørere, der har vundet 100 løb eller mere. Eneste anden europæiske kører, der har præsteret 100 sejre, er den tidligere 7-dobbelte verdensmester i Formel 1 Michael Schumacher og tjekker man den anerkendte hjemmeside driverdb.com er der kun yderligere 12 kørere i verden der har præsteret 100 sejre eller mere.


Jan Magnussen på podiet i 2006
(Foto: Jan Kaiser)

”Selvfølgelig vil det være stort, at vinde sejr nummer 100” fortæller Jan Magnussen. ”Det har aldrig været et mål i sig selv at nå 100 sejre, men det er da en rigtig, rigtig sjov sejr at hive hjem til statistikken. Det har til gengæld altid været et mål at være hurtigst og at komme først over stregen så ofte som muligt og det er da rigtig fedt, at kunne tænke tilbage på alle de racerløb, hvor det er lykkedes”.

Når Jan Magnussen skal kæmpe for sejr nummer 100 bliver det bag rattet af en Corvette C6.R i GT1 klassen. Det er sjette år i træk, at Jan Magnussen stiller til start for Corvette Racing på Sebring. I modsætning til de to tidligere år, er den tidligere makker på langdistanceløbene, canadieren Ron Fellows, blevet udskiftet med Antonio Garcia fra Spanien, der vandt for Aston Martin på Le Mans sidste år efter tæt duel med netop Corvette. En hurtig kører, som Jan Magnussen glæder sig til at få ind i teamet i bil #3 ved siden af ham selv og den anden faste kører, amerikaneren Johnny O’Connell. ”Jeg har mødt Garcia nogle få gang og han virker som en meget rolig og behagelig gut. Jeg er sikker på, at vi får et rigtig godt samarbejde og jeg ved, at han er rigtig hurtig, så jeg er helt sikker på, at han bliver et plus for teamet”.

Tredjekøreren på Corvette teamets anden bil er også skiftet ud i år. Max Papis er udskiftet med Schweizeren Marcel Fassler, så bil #4 nu består af Oliver Gavin, Olivier Beretta og altså Marcel Fassler.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • 21/03/09 - Sebring - ALMS
  •