Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BritCar

Vibe Smed testdage på Donnington og Silverstone

BritCar 
18/03/09 

Selvom vinterkulden endnu bider, så har Vibe allerede haft to testdage på henholdsvis Donnington og Silverstone. Første gang var på Donnington, hvor Vibes bil endnu ikke var klar. Derfor havde hun lånt en Porsche Carrera gadebil, som måtte finde sig i at blive godt og grundigt gennemtævet.
 

idst på dagen kunne bilen max holde til fire omgange før bremserne blev så varme at de ikke længere fungerede. Men Vibe fik uvurderlig tid bag rattet på en Porsche og vænnede sig ganske hurtigt til forholdene.

14 dage senere var Vibes Porsche 996 GT3 så klar til shake-down og 'rigtig' test, denne gang på Silverstone. Ikke bare er bane-bilen 500 kg lettere, den er også sat op helt anderledes i affjedring og øvrige indstillinger. 'Det var en fornøjelse at komme ud i en rigtig racerbil' sagde Vibe med et stort smil, da hun kom ind efter den første tur.

Disse testdage er kendetegnet ved at der er betydelig variation blandt de biler, som deltager. Det giver meget trafik på banen, og det er kun et fåtal af omgangene, hvor man ikke bliver forstyrret. Vibe var noget irriteret over mange af de langsommere biler, som betød at hun næsten ikke fik nogle 'rene' omgange på den lange og hurtige bane.

Både på Donnington og Silverstone deltog Vibes medkører Chris Bentley, ligesom teamet havde engageret en driver coach, Nick. De tre gennemgik sammen nøje banerne m.h.t. bremsepunkter, linier o.s.v. Nick var meget tilfreds med Vibes præstation, og roste hende for hurtigt at få fart i bilen.

Selvom bilen var klar til test, så mangler den dog at få sat stafferinger på, samt at få monteret en sekventiel gearkasse. Sidstnævnte forventes at give op mod et sekund i gevinst pr. omgang, så det ser kørerne selvfølgelig frem til.

Første løb bliver som tidligere nævnt på Silverstone lørdag den 28. marts. Fredag den 27. marts er der endnu en test-dag, hvor det hele gerne skulle gå op i en højere enhed.

Medierne har her på det seneste fået øje på Vibe, hvilket bl.a. betyder at hun optræder i Cosmopolitan i et af de kommende numre. Desuden har Familie Journalen en artikel på vej om Vibe. Den førende danske motorsports-hjemmeside www.motorsporten.dk har ligeledes vist interesse for Vibe, hvor der mere hyppigt vil blive rapporteret fra hendes løb.

Og så har Go'Morgen Danmark planlagt et live-interview med Vibe tirsdag den 24. marts. Det er klart, at Vibe ser frem til at få mulighed for at fortælle om sin sport direkte til de mange mennesker, som ser det populære morgenprogram.

Peder Madsen


Læs mere om:
  • Vibe Smed
  •